Redactie - 22 januari 2013

McAfee Security Connected beveiligt zakelijke omgeving


Security leverancier McAfee, onderdeel van Intel, presenteert zijn strategie voor zakelijke beveiliging op basis van Security Connected. Dit is een raamwerk waarin beveiligingsproducten en -diensten van McAfee en partners met elkaar samenwerken om bedrijven beter te beschermen tegen nieuwe vormen van aanvallen.

Boardroom
Het doel van Security Connected is om te komen tot beter geïntegreerde oplossingen die mobiele apparaten, endpoints (desktops,laptops, etc.), servers en het netwerk beschermen, via een architectuur die uitgebreid kan worden met nieuwe oplossingen. McAfee zegt daarbij zijn bestaande beveiligingsportfolio uitbreiden via strategische acquisities, ontwikkelprojecten en partnerschappen.

"Beveiliging heeft zich ontwikkeld tot een onderwerp voor de boardroom", zegt Wim van Campen (foto), Vice President Northern Europe bij McAfee. "Uit recent onderzoek is gebleken dat veel bedrijven niet weten welke risico's ze lopen. Maar er staat veel op het spel en bedrijven hebben een nieuw beveiligingsmodel nodig dat hen heldere informatie en een compleet overzicht van hun hele IT-infrastructuur biedt. De huidige industrie is nog altijd gebaseerd op een verouderde manier van denken die de vereisten van de toekomst niet zal ondersteunen. We moeten overstappen op een aanpak die real-time inzicht biedt in de actuele beveiligingsstatus en die ons in staat stelt om ook direct te reageren."

Open architectuur
Het McAfee Security Connected Framework brengt het netwerk en de daarop aangesloten endpoints samen via een flexibel raamwerk en gecentraliseerd beheer. Het is geïntegreerd met GlobalThreat Intelligence dan inzicht biedt in alle actuele dreigingen, aldus de leverancier. McAfee Security Connected is volgens de vendor gebaseerd op de principes van geïntegreerde oplossingen, ingebouwde intelligentie en geavanceerde beheermogelijkheden, via een uitbreidbare architectuur voor partners. McAfee heeft zijn systemen open heeft gesteld voor derden. Er bestaat inmiddels een netwerk van ruim 150 partners die integreren met het McAfee Security Connected framework. De McAfee Security Innovation Alliance is een programma waarmee bedrijven hun oplossingen kunnen blijven ontwikkelen, aldus McAfee.

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!