Parentix verkrijgt ISAE 3402 Type II verklaring
23-01-2013
Deel dit artikel:

Parentix verkrijgt ISAE 3402 Type II verklaring


Applicatie hosting specialist Parentix heeft een ISAE 3402 type II verklaring ontvangen – de internationale auditing standaard voor service organisaties. De ISAE 3402 verklaring geeft aan dat een serviceorganisatie, ‘in control’ is en de eventuele (beveiligings)risico’s goed beheerst.

Parentix  is al gecertificeerd volgens de norm ISO/IEC 27001 voor informatiebeveiliging. Steeds vaker vragen klanten om een aanvullende verklaring met nog meer zekerheid. Deze wordt nu gegeven door middel van de behaalde ISAE 3402 Type II verklaring aldus Emile van Bergen, Operationeel Directeur van Parentix.

ISAE 3402 type II
ISAE 3402 is een internationale auditing standaard, de opvolger van de SAS 70 standaard. De ISAE 3402 type II Assurance verklaring geeft zekerheid over de werking van de interne processen en getroffen beheersmaatregelen om de kwaliteit van de dienstverlening te borgen. Een objectieve derde beoordeelt hiervoor alle beheersmaatregelen verspreid over de hele organisatie, zoals access management, change management, incident management, availability management en capacity management. ISAE 3402 stelt (service)organisaties in staat uniforme informatie over de beheersing van de organisatie en processen aan haar opdrachtgever en haar externe auditors te verstrekken. Met zo’n verklaring van een externe auditor wordt aangegeven dat een serviceorganisatie, waar een gebruikersorganisatie activiteiten aan heeft uitbesteed, ‘in control’ is.

Door: Witold Kepinski 


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security