ICTroom voltooit datacenter Serverius met bouw 3e fase

24-01-2013

ICTroom voltooit datacenter Serverius met bouw 3e fase


ICTroom is begonnen met de realisatie van de laatste fase van het Serverius datacenter in de Flevopolder. Deze nieuwe ruimte zal in mei 2013 operationeel zijn. De uitrol van het datacenter ligt hiermee ver voor op de planning. Met de realisatie van de nieuwe ruimte is de hoeveelheid beschikbare rack capaciteit uitgegroeid tot 260 compartimenten.

UPS
Door deze nieuwe opstelling hebben de klanten van Serverius in 1 datacenter de beschikking over zowel N+1 en 2N racks. De 3e fase wordt namelijk vanaf de trafo 2N (redundant) uitgevoerd. Beide 32Ampere stroom voorzieningen binnen elk rack worden gevoed door middel van een aparte UPS, zaalverdeler, hoofdverdeler en generator. Hiermee wordt maximale beschikbaarheid bereikt.

PUE van 1,28
Bij het ontwerp van de nieuwe ruimte is er gestreefd naar een zo efficiënt mogelijk gebruik van energie. Daarom is er gekozen voor de mogelijkheid  om indirecte vrije lucht koeling toe te passen waarmee ook de huidige PUE van 1,28 in de andere datazalen nog verder naar beneden kan worden gebracht, aldus Gijs van Gemert (foto), directeur Serverius: “De hoge mate van beschikbaarheid past bij de interesse die wij de laatste maanden vanuit de markt hebben gekregen. Voor een aantal klanten was deze gegarandeerde uptime zelfs een voorwaarde."

Door: Witold Kepinski 

Terug naar nieuws overzicht