Redactie - 24 januari 2013

VMware investeert 30 miljoen dollar in DevOps specialist Puppet Labs


VMware, leverancier van virtualisatie oplossingen, investeert 30 miljoen dollar in DevOps specialist Puppet Labs. De ontwikkelmethode DevOps staat voor 'developer' en 'system operator'. Hierbij schrijft een ontwikkelaar op een agile manier een nieuwe code die stabiel in een productieomgeving draait. Hierbij worden IT-taken in de cloud overzichtelijk gehouden.

Configuratie management
Puppet Lab levert het open source-platform Puppet voor datacentrum-automatisering en configuratiebeheer van grootschalige Unix- (met name Linux-) omgevingen. Puppet Labs automatiseert IT-taken zoals provisioning, discovery, configuration management, patch management, auditing en compliance.

VMware en Puppet Labs sluiten verder een stategische partnership voor automation en orchestration van VMware gebaseerde private en public clouds, infrastructuren OpenStack en Amazon Web Services.

Quanza
In Nederland geeft IT-dienstverlener Quanza geeft advies over de implementatie en het gebruik van de Puppet-beheeromgeving door haar klanten zelf. Puppet wordt door Quanza ook gebruikt voor het beheren van klantomgevingen. Daarnaast gebruikt Quanza Puppet voor het beheer van haar eigen Unix- en Linux-infrastructuren.”Met Puppet wordt het beheer van grootschalige omgevingen vereenvoudigd en dringen we de kans op fouten sterk terug”, zegt Quanza directeur Frans ter Borg. ”Dat is de reden waarom wij zoveel van onze dienstverlening voor het beheer van Unix- en Linux-servers in Puppet onderbrengen. ”

Door: Witold Kepinski 

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!