Western Digital koopt Arkeia Software
24-01-2013
Deel dit artikel:

Western Digital koopt Arkeia Software


Western Digital (WD), leverancier van dataopslag hardware, heeft in december 2012 in alle stilte Arkeia Software overgenomen, leverancier van netwerk backup-software en toepassingen zoals de Arkeia Network Backup versie 10.0, dat hybride cloud backup beschikbaar maakt.

Sentinel
Met de producten van Arkeia breidt WD zijn mkb-oplossingen verder uit, aldus Truus Hoeve (foto), Channel Marketing Manager bij WD. "Ondernemingen in het MKB hebben tegenwoordig te maken met steeds meer bedrijfskritische data die moeten worden opgeslagen, gedeeld, beschermd en beveiligd. Onze kleine opslagserver, de WD Sentinel, biedt kleinere bedrijven en werkgroepen al gecentraliseerde backup- en opslagfaciliteiten. De backup-software van Arkeia geeft met name grotere MKB-klanten een uitgebreide en veelzijdige beveiligingsoplossing."

Backup
De software, producten en virtuele toepassingen van Arkeia maken backups op schijf, tape en in de cloud. Dankzij de gepatenteerde Progressive Deduplication-technologie van het bedrijf gaat het maken van een backup naar een hybride cloud veel sneller doordat er veel minder bandbreedte nodig is om de backup sets te dupliceren via Wide Area Networks (WAN), aldus WD. Arkeia biedt haar producten wereldwijd aan via resellers en managed service providers.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage