Lenovo wil Research In Motion (RIM) overnemen
25-01-2013
Deel dit artikel:

Lenovo wil Research In Motion (RIM) overnemen


De Chinese pc-maker Lenovo wil Research In Motion (RIM) overnemen, leverancier van Blackberry's. Dit zegt Wong Wai Ming, cto van Lenovo, tijdens de World Economic Forum in het Zwitserse Davos in gesprek met Bloomberg.

RIM is één van de kandidaten die Lenovo mogelijk wil kopen om zijn smartphone business uit te breiden. Research in Motion (RIM) presenteerde onlangs zijn BlackBerry Enterprise Service (BES) 10. BES 10 is RIM’s nieuwe multiplatform enterprise mobility magagement (EMM)-oplossing en biedt klanten de mogelijkheid om alle BlackBerry smartphones en tablets via één systeem te managen, inclusief de toestellen die draaien op BlackBerry 10, maar ook toestellen die op Android en iOS draaien, worden ondersteund. Binnenkort komt de nieuwe BlackBerry 10 operating system op de markt.

Eerder werd bekend dat Lenovo zich opsplitst in twee bedrijven. De Lenovo Business Group  gaat commodity producten verkopen, zoals desktops, notebooks en tablets, smartphones en Smart TV's. De Think Business Group gaat meer slimme producten verkopen zoals high-end pc's waarbij de strijd wordt aangegaan met Apple.

Door: Witold Kepinski 

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hardware
Hardware