Symantec past organisatie aan
25-01-2013
Deel dit artikel:

Symantec past organisatie aan


Symantec, leverancier van security en storage oplossingen,
 heeft een nieuwe strategie bekend gemaakt die het bedrijf stroomlijnt en moet vereenvoudigen, zodat het een aanzienlijk verbeterde performance aan klanten en partners kan bieden, aldus Steve Bennett, Symantec president and chief executive officer. Dit doet hij na gesprekken met partners, klanten en analisten.

Symantec gaat onder andere bureaucratie aanpakken en daarbij mensen ontslaan. Ook komt er naar verluidt een meer direct sales push richting enterpise klanten, maar partners blijven cruciaal voor Symantec, aldus Bennett. "Symantecs sales-proces zal zwaar blijven steunen op het kanaal", aldus Bennett.

Direct sales moet zich vooral focussen op nieuwe business, aldus Bennett: "Komend jaar kent belangrijke veranderingen met het vormen van een toegewijd renewals team, een vernieuwde focus van onze direct field sales representatives op new business en het verwijderen van dubbele organisationele en operationele structuren."

Bennet treedt als voorzitter en focust zich verder als ceo. Dan Schulman wordt de nieuwe voorzitter. Bennett krijgt ondersteuning van een 'Office of the CEO' team  die bestaat uit de cfo, de coo en de baas van products & services. Hierdoor wil het bedrijf effectiever werken en klanten bedienen. Er moet dan een Symantec 4.0 ontstaan, aldus Bennett.

Symantec zag in het laatste kwartaal zijn omzet met 4 procent stijgen naar 1,79 miljard dollar.

Door: Witold Kepinski 

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security