Almere gunt ICT werkplek- en rekencentrumdiensten aan Fujitsu
25-01-2013
Deel dit artikel:

Almere gunt ICT werkplek- en rekencentrumdiensten aan Fujitsu


De gemeente Almere gunt de aanbesteding ICT werkplek- en rekencentrumdiensten aan Fujitsu die het stokje overneemt van Atos. De werkplekken worden voorzien van Windows 7 en Office.

De huidige dienstverlening met Atos loopt per 1 augustus 2013 ten einde. Op basis hiervan heeft de gemeente Almere de openbare aanbesteding werkplek- en rekencentrum gestart in het najaar 2011. Als uitkomst van dit proces heeft voorlopige gunning plaatsgevonden op 5 december 2012. Op 22 januari 2013 hebben de gemeente Almere en het IT bedrijf Fujitsu gezamenlijk het nieuwe contract voor de werkplek -en rekencentrumdiensten ondertekend en hiermee definitief gegund. 

Met dit nieuwe contract zal Fujitsu de komende vier jaar de infrastructuur en werkplekken van de gemeente Almere beheren en onderhouden. De huidige infrastructuur wordt vervangen en gemoderniseerd. Tevens wordt er op een tweede datacentrum een uitwijk gerealiseerd en worden vernieuwde technieken toegepast voor de opslag van documenten en test- en ontwikkelwerkzaamheden. Het nieuwe werkplekconcept zal op basis van Windows 7 en Office 2010 worden ingericht. 

Door: Witold Kepinski 

  

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Beheer