Redactie - 25 januari 2013

Juniper sluit 2012 af met omzetstijging


Netwerkleverancier Juniper zag zijn omzet in het vierde kwartaal met 2 procent stijgen naar 1,14 miljard dollar. De winst bedroeg 95,7 miljoen dollar, iets minder dan de 96,2 miljoen dollar winst in het vierde kwartaal van 2011.

SRX, EX en MX
Voor het boekjaar 2012 zag Juniper zijn omzet met 2 procent dalen naar 4,36 miljard dollar. Voor het komend kwartaal wordt een omzet van 1,05 tot 1,07 miljard dollar verwacht. 2012 was een uitdagend jaar voor Juniper. De afzet van de datacenter Qfabric loopt langzaam, maar inmiddels zijn er een paar honderd klanten, onder andere in Nederland bij SURFsara. In trek zijn de SRX, EX en MX netwerkoplossingen. In 2012 reorganiseerde het bedrijf wereldwijd en werd er afscheid genomen van een aantal managers.

SDN
Tijdens de Global Partner Conference in Las Vegas zei Juniper meer te fossen op software-defined networking (SDN) en software licenties via het Juniper Partner Advantage partnerprogramma. Tijdens de RSA conferentie in San Francisco en Mobile World Congress conferentie in Barcelona komen weer nieuwe aankondigingen van het netwerkbedrijf.

Door: Witold Kepinski  

 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!