Redactie - 25 januari 2013

Econocom boekt meer winst, maar Benelux lijdt

De Franse IT-dienstverlener Econocom, dat een kantoor heeft in Nieuwegein, heeft een goed 2012 achter de rug. De omzet daalde weliswaar van 1,58 naar 1,54 miljard euro. De winst steeg met tien procent naar 76 mijoen euro.

De omzet van het 4e trimester 2012 bedraagt 488 miljoen euro, een lichte vooruitgang ten opzichte van het jaar ervoor. Noord- en Oost-Europa boeken vooruitgang, meer bepaald door de gestage activiteit in het Verenigd Koninkrijk, en Zuid-Europa (Spanje en Italië) houdt goed stand. Frankrijk is stabiel, terwijl de Benelux tegen het licht van de uitzonderlijke transacties in 2011, 'te lijden heeft onder een ongunstig basiseffect', aldus Econocom.

Het bedrijf deed een aantal overnames op het vlak van virtualisatie en cloud-oplossingen (Centix en Ermestel), beveiliging (Cap Synergy), telecomdiensten (Tactem) en de verdeling van Apple-producten (France Systèmes). "Door de overname van Ermestel is de Groep bovendien sterker aanwezig in Spanje en kon Econocom zich positioneren in Mexico, met de bedoeling haar klanten op internationaal vlak te begeleiden. Rekening houdend met de datum van integratie van de verschillende entiteiten is hun bijdrage aan de geconsolideerde omzet 2012 van Econocom miniem (ongeveer 13 miljoen euro)", aldus de Franse dienstverlener.

De publicatie van de definitieve resultaten van het boekjaar 2012 is op 28 februari 2013, na beurssluiting.

Door: Witold Kepinski


BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!