Redactie - 29 januari 2013

Appsense: User virtualisatie maakt IT-omgeving minder complex


AppSense, leverancier van gebruikersvirtualsiatie oplossingen, heeft eind 2012 Renske Galema (foto) aangesteld als country manager Benelux. Zij was eerder regional director bij McAfee Benelux. AppSense biedt softwarematige ondersteuning voor een bring your own device (byod)-beleid. Tevens biedt AppSense een hoge beschikbaarheid van applicaties bij desktopmigraties, bijvoorbeeld van XP naar Windows 7.

AppSense User Virtualization Platform
Galema is van plan AppSense’s activiteiten in Nederland en België verder uit te bouwen met channel partners zoals value added resellers en system integratoren. “Zij kunnen het AppSense User Virtualization Platform verkopen aan bedrijven en overheden. Met de Desktop, Data en Mobile producten zijn gebruikers in staat snel applicaties en data op te vragen”, aldus Galema.

Citrix, Microsoft en VMware 
Met de oplossingen van AppSense zijn organisaties in staat om gebruikers binnen de bestaande IT-infrastructuur veilige, locatie-onafhankelijke toegang te bieden tot data op alle gewenste (mobiele) apparaten, aldus Galema: “AppSense werkt goed in virtuele omgevingen van Citrix, Microsoft en VMware.”

Appsense groeide het afgelopen jaar met vijftig procent doordat steeds meer organisaties naast security nu ook user virtualisatie oplossingen aanschaffen voor hun virtuele desktop infrastructuur (vdi), aldus Galema. “User virtualisatie maakt IT-omgevingen minder complex. IT-managers moeten vaak verschillende zaken beheren zoals Windows omgevingen en BYOD. Onze software zorgt daarbij voor snelle beschikbaarheid van applicaties op een Apple iPad.”

Remote desktop protocol
Channel partners kunnen met AppSense IT-afdelingen helpen met het verminderen van die complexiteit. AppSense zorgt er onder andere voor dat de remote desktop protocol (PCoIP) efficiënt werkt over een wide area network (wan), waardoor gebruikersprofielen van virtuele desktops beter kunnen worden beheerd, aldus Galema.

Dealregistratie
Daarnaast zorgt AppSense voor een hogere productiviteit van eindgebruikers doordat applicaties snel beschikbaar zijn en voor een hoge performance leveren, aldus Galema. “AppSense werkt in de Benelux met een aantal resellers zoals Open Line en Brain Force. Zij krijgen naast het technologische aanbod ondersteuning met een portal en dealregistratie, waardoor ze een gedefinieerde marge kunnen opbouwen.”

Door: Witold Kepinski 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!