Redactie - 28 januari 2013

Martijn van Weede wordt channel manager Fortinet Nederland


Fortinet, leverancier van netwerkbeveiliging en leider op het gebied van netwerk security, heeft Martijn van Weede (foto) aangesteld als channel manager voor de Nederlandse markt. In deze functie is Van Weede verantwoordelijk voor de samenwerking van Fortinet met partners en distributeurs. Daarnaast ondersteunt hij de channel partners bij hun lopende en nieuwe salestrajecten.

Van Weede beschikt over uitgebreide ervaringen en goede contacten binnen het Nederlandse ICT-verkoopkanaal. Voorafgaand aan zijn overstap naar Fortinet was Van Weede twee jaar werkzaam als sales manager Northern Europe bij Juniper Networks. Daarvoor werkte hij twaalf jaar bij McAfee, waar hij onder meer de rol vervulde van channel manager Benelux en sales manager. Gedurende zijn carrière richtte Van Weerde zich steeds op de ontwikkeling en groei van relaties met partners, klanten en prospects.

Preferred security vendor
In zijn nieuwe functie bij Fortinet gaat Van Weede zich toeleggen op het uitbreiden van de markt. Door resellers nog beter te ondersteunen met diepgaande technische en commerciële expertise, versterkt Van Weede de betrokkenheid in de lokale markt: “Deze nieuwe functie biedt mij de kans om mijn kennis en ervaring in te zetten voor een organisatie die in een snel tempo steeds meer marktaandeel weet te verwerven. Ik kijk ernaar uit om Fortinet samen met de partners te profileren als preferred security vendor bij eindgebruikers. Daarnaast ga ik me inzetten om samen met de resellers nieuwe diensten te creëren, om zo het dienstenaanbod te verbreden en nieuwe klanten aan ons te binden.”

Partnerkanaal
Theo Schutte, country manager Nederland van Fortinet zegt dat Fortinet een sterk partnerkanaal heeft opgebouwd. "Martijn van Weede zal met zijn brede expertise de relaties met onze partners verdiepen en op zoek gaan naar kansen om de vraag naar onze geconsolideerde beveiligingsoplossingen binnen meerdere klantsegmenten te vergroten. We hebben er alle vertrouwen in dat hij verdere groei via het indirecte verkoopkanaal zal realiseren en ik zie Martijn dan ook als een waardevolle toevoeging van ons team.”

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!