Redactie - 29 januari 2013

Apple grote afnemer van SanDisk


Flash- en SSD-specialist SanDISK heeft in het vierde kwartaal van 2012 een omzet gehaald van 1,54 miljard dollar. Dat is 2,3 procent minder dan het vierde kwartaal van 2011. De winst daalde met 24 procent naar 214 miljoen dollar.

In 2012 werd een omzet gehaald van 5,05 miljard dollar, minder dan de 5,66 miljard dollar in 2011. De winst halveerde naar 417 miljoen dollar.

Voor 2013 wordt een beter jaar verwacht, aldus ceo Sanjay Mehotra. Onder andere met de verkoop van ssd's aan makers van pc's en grote storage leveranciers. Zo is Apple goed voor 13 procent van de omzet van Sandisk.  

SanDisk for Business
Verder hoopt de leverancier meer business te doen met channel partners. In 2013 introduceert SanDisk het nieuwe distributie channelprogramma 'SanDisk for Business'. Hiermee wil SanDisk meer van zijn SATA, SAS and PCIe SSDs verkopen via resellers, value-added resellers (VARs), systeem integratoren en direct market resellers (DMRs). Ze kunnen de SanDisk technologie gebruiken voor het leveren snellere storage oplossingen. Partners krijgen ondersteuning met deal registratie, co-branded marketing, trainingen & certificeringen, gezamelijke business plannen en een partner logo.

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!