Actian koopt databasespecialist Pervasive Software
29-01-2013
Deel dit artikel:

Actian koopt databasespecialist Pervasive Software


De Amerikaanse Data management specialist Actian koopt voor 161,9 miljoen dollar databasemanagement specialist Pervasive Software. Hiermee wil Actian en grotere speler worden rond het beheer van Big Data.

Btrieve
Pervasive Software bestaat sinds 1996 en levert producten die gevormd zijn door zijn eigen database engine, ook wel microkernel genoemd. Deze engine wordt door mening ontwikkelaar met een transactionele of ISAM-achtige interface Btrieve aangestuurd waarmee met hoge snelheid transacties worden verwerkt. Daarnaast is er een relationele interface die gebaseerd is op de open SQL standaard. SQL vereenvoudigt de ontwikkelingsfase van een programma en is uitermate geschikt voor rapportages en koppelingen met andere programma's. Producten die Pervasive levert zijn Data Rush en Data Cloud. In Nederland levert Q-RY Solutions Pervasive Software oplossingen.

OLTP
Actian heeft 10.000 klanten die producten voor hun Big Data beheer gebruiken zoals Action Apps, Vectorwise voor de analytische database en Ingres, een onafhankelijke missiekritische OLTP-database. Actian heeft zijn hoofdvestiging in Californië en kantoren in de rest van de wereld waardonder in Amsterdam.

Versant
In december 2012 kocht Action voor naar schatting 37 miljoen dollar databeheerspecialist Versant Corporation, een leverancier in het bouwen van gespecialiseerde NoSQL systemen voor data management voor realtime bedrijven. Met behulp van de Versant Database Engine kunnen bedrijvne complexe informatie verwerken in omgevingen.

Door: Witold KepinskiTerug naar nieuws overzicht

Tags

Software
Software