Lexmark neemt Acuo Technologies over
31-01-2013
Deel dit artikel:

Lexmark neemt Acuo Technologies over


Lexmark heeft de overname aangekondigd van Acuo Technologies, LLC, dat bekendstaat als een leverancier van high performance software en diensten voor klinisch content management, datamigratie en vendor-neutrale archivering (VNA). De overnameprijs in contanten bedraagt ongeveer 45 miljoen dollar. Acuo Technologies zal een onderdeel worden van Perceptive Software, een dochterbedrijf van Lexmark.

Gezondheidssector
De combinatie van Acuo Technologies met de softwareoplossingen voor de gezondheidssector van Lexmark-dochter Perceptive Software zal klanten in staat stellen om in hun hele organisatie één enkel platform voor klinische content te ontplooien dat toegankelijk is via alle bestaande EMR-systemen (Electronic Medical Record). Het Universal Clinical Platform (UCP) van Acuo Technologies is een vendor-neutrale basis die de zorgverlening verbetert door consolidatie van medische beelden, waarbij de patiënt steeds centraal staat.


Het aanbod van Acuo Technologies omvat één enkel integratiepunt voor alle aspecten van medische beeldvorming. De mogelijkheid die het UCP biedt om met verschillende systemen samen te werken, zorgt voor lagere kosten en risico’s, een grotere flexibiliteit en meer efficiëntie voor alle gebruikers en departementen.

Enterprise Content Management
Perceptive Software en Acuo Technologies zullen samen een reeks technologieën aan de gezondheidssector aanbieden, van Enterprise Content Management (ECM) en VNA met raadpleging van klinische content tot databaseconversie. Samen beantwoorden deze technologieën aan alle contentbehoeften van organisaties in de gezondheidssector. 


Met deze overname wordt Perceptive Software op dit domein de enige vendor die over een eigen technologie beschikt. Het is daardoor in staat om één enkel, content-based medisch dossier voor de hele organisatie aan te bieden dat toegankelijk is via een EMR-systeem (Electronic Medical Record). Dit verbetert de patiëntenzorg en het comfort van de klinische medici en levert besparingen op.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software
Software