Software AG en inQdo leveren cloud software voor hoger onderwijs
31-01-2013
Deel dit artikel:

Software AG en inQdo leveren cloud software voor hoger onderwijs


Software AG sluit een strategische overeenkomst met inQdo. Beide bedrijven zetten samen de oplossing inQdo Connect in de markt voor hogescholen en universiteiten. Deze oplossing is gebaseerd op webMethods, de applicatie- en business process-integratiesoftware van Software AG.

inQdo Connect is een integratieoplossing voor onderwijsinstellingen, die gebaseerd op cloud-technologie. Hiermee krijgen onderwijsinstellingen meer flexibiliteit en schaalbaarheid die nodig is voor het integreren van concernapplicaties en het gecontroleerd ontsluiten van data naar mobiele platformen.

SharePoint
inQdo is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en beheren van koppelingen tussen specifieke concernapplicaties die de onderwijsprocessen ondersteunen, zoals Blackboard, Syllabus+, diverse studenteninformatiesystemen en MS SharePoint. Software AG en inQdo bieden inQdo Connect exclusief aan onderwijsinstellingen aan, op basis van een vaste prijs per student per jaar. Daarvoor levert inQdo de software en infrastructuur, verzorgt de monitoring, het technisch beheer en de eerste-, tweede- plus derdelijns ondersteuning. Paul van de Waal, Sales Director Nederland bij Software AG. “Voor die instituten is het vanaf nu mogelijk om snel en tegen voorspelbare kosten een oplossing te gebruiken, die ook binnen het bedrijfsleven wordt ingezet.”

Foto
Links aan tafel: Peter Perebooms, inQdo. Rechts aan tafel: Paul van der Waal, Software AG

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software
Software