Redactie - 06 februari 2013

Kort verbindingsprobleem na Kaspersky-update


Gebruikers van het beveiligingspakket van Kaspersky klagen dat ze na de laatste update niet meer op internet kunnen, zo meldt het ANP. Een foutje in de software zorgt ervoor dat al het internetverkeer volledig wordt stilgelegd. Kaspersky laat bij SC Magazine weten dat een fix voor het probleem onderweg is.

Volgens een ontwikkelaar van het Russische concern kunnen de meeste gebruikers de reparatiepatch binnenhalen via auto-update, maar aangezien het webverkeer van de gedupeerden plat ligt, is dat een lastig verhaal. Om het internet weer aan de praat te krijgen, raadt het bedrijf zijn klanten aan om de webchecker van het anti-viruspakket tijdelijk uit te schakelen. Zodra de verbinding hersteld is, kan de patch worden binnengehaald.

Update van Kaspersky Lab Nederland (7 februari): 
"Maandag 4 februari werd duidelijk dat door een defecte update een aantal Windows-gebruikers (zowel bedrijven als consumenten) niet meer op internet konden. Het probleem was een database-update waardoor het ‘Web Anti-Virus component’ de toegang tot internet blokkeerde. Direct na het vaststellen van het probleem heeft Kaspersky Lab zijn gebruikers laten weten hoe het probleem initieel verholpen kon worden, namelijk door het uitschakelen van de web anti virus of door de update te verwijderen. ’s Avonds om 23.30 uur Nederlandse tijd, maandag 4 februari, is de nieuwe database-update vrijgegeven. Gebruikers van een zakelijke Kaspersky Lab oplossing hoeven zelf niets te doen; door middel van een automatische installatie wordt het probleem verholpen. Consumenten konden vanaf dat moment het probleem ook verhelpen door eerst het Web Anti-Virus component hebben uit te zetten en vervolgens de update te downloaden. In totaal zijn er 4 klachten bij Kaspersky Lab Benelux binnengekomen tot op de dag van vandaag." Lees verder de officiële statement.

 

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!