Redactie - 06 februari 2013

EMC vereenvoud?igt Velocity Channel partner progr?amma


EMC kondigt enkele veranderingen aan voor het EMC Velocity Solution Provider-partnerprogramma. Dit meldt Eelco Wanders, channel manager bij EMC Nederland.

EMC wil ervoor zorgen dat meer klanten gebruik kunnen maken van EMC’s cloud- en Big Data-technologieën, met name bedrijven in het middensegment. Om dit te realiseren, gaat EMC zijn Velocity Partners beter ondersteunen en ervoor zorgen dat ze goed zijn voorbereid op de oplossingen die EMC biedt. Dat wordt onder andere gedaan met kortingen en meer ondersteuning vanuit mdf's. Verder maken de Isilon storage oplossingen onderdeel uit van het Velocity Channel programma.

Scherpe kortingen op producten voor Premier en Signature Partners
Deze top tier-partners ontvangen aantrekkelijke kortingen op de verkoop van geselecteerde EMC focus-technologieën voor het middenbedrijf. De kortingen zijn van toepassing op EMC VNX en VNXe unified storage, EMC Avamar en EMC Data Domain backup- en recovery-oplossingen en EMC Flash caching oplossing EMC VFCache.

Nieuwe eisen aan Velocity Specialty-modules om verkoopmogelijkheden te vergroten Partners hoeven niet langer een implementatiecertificering te behalen om een Specialty-module te bereiken. Hierdoor krijgen partners de kans zich sneller te specialiseren in de productomgeving waarin zij zich bewegen. Voor partners die services aanbieden, heeft EMC het Velocity Service-aanbod uitgebreid: er is niet langer een minimale omzet nodig voor partners om een Specialty-module te behalen. Alle Signature-partners (top tier) ter wereld moeten beschikken over ten minste drie Specialties.

Isilon Partner Program geïntegreerd in het Velocity-programma
Voormalig Isilon-partners kunnen hierdoor profiteren van de Velocity-voordelen op andere EMC-producten. Tevens profiteren bestaande EMC-resellers van de voordelen die zijn verbonden aan de verkoop van Isilon.

Meer producten toegevoegd aan Velocity Specialities Om partners te helpen hun portfolio af te stemmen op de groeiende vraag naar cloud- en Big Data-oplossingen, heeft EMC de volgende producten toegevoegd aan de Backup en Recovery Specialty: EMC Mozy cloud-backup, EMC Atmos object-gebaseerde cloud-storage en EMC Centera. Hierdoor profiteren partners van meer financieel voordeel in deze categorie. EMC Isilon is nu toegevoegd aan de Consolidate Specialty.

Meer Market Development Funds (MDF) en gekwalificeerde leads
EMC investeert twee keer zoveel in activiteiten om leads te genereren, programma’s en resources om de mogelijkheden voor partners te ontwikkelen en optimalisatie en groei van het marktaandeel te versnellen.

Velocity Services investeert in tools, aanbod en resources om partners sneller opgelijnd te krijgen met EMC-diensten. Er is een uitgebreide bibliotheek met online materiaal, waaronder instructievideo’s, biedt partners eenvoudige toegang tot de EMC Proven Professional technische trainingsfaciliteiten. Dankzij nieuwe online labs kunnen partners efficiënt en effectief trainingen volgen om de praktische vaardigheden voor de implementatie van EMC-technologie in een virtuele omgeving te leren. Nieuw aanbod in het EMC-Cooperative Services-portfolio biedt partners EMC-richtlijnen voor het ontwerp van hun oplossingen, ook voor na de implementatie. Hierbij houdt de partner volledige controle op de klantrelatie, aldus EMC.

50 procent al indirect
Eelco Wanders, channel manager bij EMC: “Het EMC Velocity Solution Provider partnerprogramma is ontworpen om partners te helpen hun aanbod te optimaliseren zodat ze hun klanten passende oplossingen kunnen bieden. De aankondiging is een nieuwe mijlpaal in onze missie om de meest eenvoudige, voorspelbare en winstgevende partnerervaring te bieden. Het is een aanpak die zeer succesvol blijkt te zijn, want meer dan de helft van onze omzet verkregen uit storage wordt geboekt via channel-partners. Dit is het bewijs dat organisaties in toenemende mate een beroep doen op EMC-partners om te helpen de business te transformeren en te laten groeien.”

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!