A10 Networks speelt in op ADC-markt met Ten4A10 partner programma
06-02-2013
Deel dit artikel:

A10 Networks speelt in op ADC-markt met Ten4A10 partner programma


A10 Networks, gespecialiseerd in ‘Application Networking’, introduceert het ‘Ten4A10-partnerprogramma’ voor Europe, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

De  focus van dit programma is gericht op lange termijn winstgevende samenwerking  met een kleiner aantal betrokken partners. Dit betekent dat A10 Networks in de  grotere EMEA-landen met maximaal 10 partners wil gaan samenwerken, namelijk één distributeur, twee Goud, drie Zilver en vier Brons-partners. Daardoor verbeteren zowel de transparantheid als marges voor alle partners, zo beweert de netwerkleverancier.

Het nieuwe partnerprogramma is afgestemd op de huidige ADC-markt en feedback van partners, zegt Andre Stewart (foto), de onlangs benoemde Vice President Sales EMEA bij A10 Networks. “Kijkend naar  andere fabrikanten, dan zijn er een aantal met teveel partners die vechten voor margebehoud. Resellers zoeken loyale fabrikanten met een compleet aanbod van oplossingen, waarmee zij voor langere termijn winstgevend kunnen samenwerken. Met het Ten4A10-programma bevestigen wij onze focus op kwaliteit boven kwantiteit en bieden wij partners die zich met grote betrokkenheid inzetten ook extra voordelen”.

100% indirecte verkoop
A10 Networks verkoopt in EMEA 100% indirect en heeft nu zo’n 70 partners die door distributeurs worden ondersteund. Op basis van het nieuwe programma krijgen er maximaal 10 per land ondersteuning van een partnermanager en extra voordelen op het gebied van training, technische ondersteuning en marketing. Verder gaat men de partnermarges met zo’n 10% verhogen en extra belonen voor het registreren van projecten en het meewerken aan klantenreferenties. Het bedrijf is momenteel nog met een aantal partners in gesprek over de eerste Ten4A10-lijst en zal deze in de loop van dit eerste kwartaal bekendmaken.

De nieuwe Ten4A10-strategie en het bijbehorende partnerprogramma wordt in de belangrijkste EMEA-landen voor A10 Networks geïntroduceerd, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Nederland.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Channel