2Channel en Fixmo sluiten distributie overeenkomst voor MRM-oplossingen
09-02-2013

2Channel en Fixmo sluiten distributie overeenkomst voor MRM-oplossingen


Fixmo, ontwikkelaar van Mobile Risk Management (MRM) oplossingen heeft 2Channel aangesteld als haar distributeur voor de Benelux. Met deze samenwerking bieden Fixmo en 2Channel een nieuw inzicht in het veilig en vertrouwd kunnen gebruiken in zakelijke omgevingen van mobiele devices, zoals smartphones en tablets.

Fixmo benadert mobile security op een nieuwe manier. Een manier die erkent dat met het moderne mobiele werken risico’s ontstaan en die zich richt op het beveiligen van de devices en de bedrijfsinformatie beschermt.

Mobile device management
Het portfolio bestaat uit twee basis producten; Fixmo Sentinel, dat een combinatie biedt van mobile device management (MDM), integriteitcontrole, inzicht in compliancy en uitgebreide rapportages waarmee organisaties hun mobiele devices en infrastructuur in een gecontroleerde en veilig status kunnen verkrijgen en behouden. Fixmo SafeZone biedt binnen een 256-bit AES versleutelde “secure container” een veilige werkomgeving die voldoet aan de strenge FIPS 140-2 normen en zakelijke e-mailcommunicatie, internettoegang, documenten en applicaties beschermt voor een compleet veilige BYOD-omgeving.

“Met Fixmo Sentinel en SafeZone heeft men een echt veilige en volledig beheersbare mobiele werkgeving waar privé en zakelijke apps en data van elkaar zijn gescheiden. Risico’s door het gebruik van BYOD worden hiermee ineens beheersbaar en controleerbaar,” zegt Raymond Kreefft (foto), managing director van 2Channel. “Mobile Device Management is een hot-topic, maar het is slechts een deel van de oplossing. Mobile Risk Management van Fixmo biedt die volgende stap.”

Samsung Venture Investment Group
De Fixmo MRM technologie is ontwikkeld als onderdeel van de Co-operative Research and Development Agreement (CRADA) met het de Amerikaanse National Security Agency (NSA). Onlangs is door de strategische investering door de Samsung Venture Investment Group gedaan. 

De producten van Fixmo zijn vanaf heden voor resellers in de Benelux beschikbaar via 2Channel.

Terug naar nieuws overzicht