Redactie - 12 februari 2013

EMC Isilon storage nu ook verkrijgbaar bij Avnet TS en Copaco


Het partnerprogramma van EMC-Isilon scale-out storage is samengevoegd met het EMC Velocity Channel Partner programma. Dit zegt Tony Archidona (foto), District Manager Europe North van EMC-Isilon. Naast Terach distribueren nu ook Avnet Technology Solutions en Copaco de schaalbare network attached storage (nas)-technologie van Isilon.

MTV
De Isilon storage systemen zijn onder andere speciaal geschikt voor geclusterde storage, waarbij ongestructureerde data zoals video en audio snel opvraagbaar is. De systemen van Isilon worden door diverse organisaties in Nederland gebruikt, bijvoorbeeld door MTV, RTL en het LUMC.

Proact, E-Storage, Bull en Telindus-ISIT
Het partnerprogramma van Isilon is per 1 januari 2013 actief binnen het Velocity Partner programma, aldus Archidona. “Isilon partners krijgen toegang tot het EMC portfolio en vice versa. We hebben nu vier partners gecertificeerd, Proact, E-Storage, Bull en Telindus-ISIT. Er zijn nog meer EMC business partners die Isilon storage specialist willen worden. Partners zijn als het ware een verlengstuk van onze salesforce, want het verkoopteam van Isilon is niet groot.”

Vanuit de channel wil Archidona nieuwe sales cycles initiëren. “Dat is onze belangrijkste prioriteit. Isilon biedt partners een interessante verkooppositie. Van alle belangrijke storage leveranciers is Isilon de enige die een scale-out nas platform levert. Dat geeft klanten een vorm van vertrouwen, ook omdat EMC achter het merk staat.”

Big Data
“Isilon kan resellers helpen bij verdere groei met onder andere Big Data oplossingen”, vervolgt Archidona. “Isilon is voor resellers een groeimaker. De omzet uit de verkoop van Isilon systemen is in 2012 verdubbeld. Isilon adresseert ook Big Data. De klassieke storage technologie is onder bepaalde omstandigheden niet meer valide. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld in de gezondheidszorg die beelden van PACS, MRI en PET scans willen opslaan. Daar kan klassieke storage architectuur niet tegenop. Je moet tegenwoordig vanuit Petabyte migreren. Daarvoor hebben klanten Big Data oplossingen nodig.”

Tapeloos
EMC biedt samen met Isilon bundels, zoals een enterprise-class file-sharing oplossing, die bestaat uit Syncplicity file-sharing technologie met Isilon scale-out storage. Hiermee kunnen klanten bestanden opslaan in een private cloud van Isilon. Verder is Isilon geschikt voor back up & restore, aldus Archidona. “Klanten stappen vaker over naar een tape-loos backup systeem. Ze kunnen daarmee schalen in capaciteit en performance. Islion scale-out storage is voor partners een interessante groeimarkt.”

Door: Witold Kepinski 


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!