Redactie - 11 februari 2013

Cisco, EMC en VMware doen nieuwe VCE aankondiging


The Virtual Computing Environment company (VCE), een joint venture van Cisco, EMC en VMware kondigen op 21 februari een nieuwe VCE Converged Infrastructure launch aan. 

Vblock
Het is nog afwachten wat er wordt aangekondigd, maar alle topmannen van betrokken bedrijven zijn aanwezig op de virtuele launch. Dat zijn Cisco's ceo John Chambers, EMC's ceo Joe Tucci en VMware's ceo Pat Gelsinger. VCE, is opgericht door Cisco en EMC waarbij VMware en Intel betrokken zijn. VCE levert geconvergeerde infrastructuren en cloudgebaseerde computing modellen voor een hogere performance van IT. Hiervoor wordt het Vblock systeem geleverd dat storage, networking, servers en virtualisatie gecombineerd aanbiedt.

VCE wordt geleid door ceo Praveen Akkiraju en heeft een jaaromzet van ongeveer 1 miljard dollar, zo viel op te maken tijdens de VCE partner conferentie die eind 2012 in Dallas werd gehouden. De Vblock oplossingen van VCE worden wereldwijd verkocht door zo'n 150 channel partners, zoals CSC. 
  
Gartner
Cisco heeft in 2012 ongeveer 397 miljoen dollar in VCE gepompt en is voor 35 procent eigenaar zo blijkt uit documenten die gedeponeerd zijn bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Volgens onderzoeksbureau Gartner heeft VCE een marktaandeel van 57,4 procent op het gebied van geconvergeerde infrastructuren.

Hoewel Cisco, EMC en VMware nauw samenwerken hebben ze allemaal een eigen agenda. Cisco investeert nu in cloud automation specialist Parallels, OpenStack-specialist Piston Cloud en Insieme. VMware kocht in 2012 sdn-speciliast Nicira. Hierdoor wordt de concurrentie tussen VMware en Cisco in theorie en praktijk groter.

Door: Witold Kepinski 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!