Westcon Security start Channel Development Programma op Facebook
12-02-2013

Westcon Security start Channel Development Programma op Facebook


Onder de naam ‘Westcon Security Essentials’, lanceert de distributeur uit Houten een nieuw Channel Development programma. Resellers worden hierbij actief ondersteund op competenties op het gebied van sales, marketing en technologie.

Daarnaast bundelt Westcon Security alle relevante informatie van zijn leveranciers binnen de Facebook Community van Essentials. Binnen deze (gesloten) groepen, worden resellers van Westcon continu op de hoogte gehouden van het laatste nieuws middels berichten en video waar men vervolgens op kan reageren. Ook is het mogelijk on-line advies te vragen aan gespecialiseerde consultants.

Focus
John Verhoek (foto), Marketing Manager Westcon Security Nederland, vertelt: ‘Een aantal elementen binnen Essentials zijn eigenlijk helemaal niet zo nieuw. Focus en aandacht naar onze resellers is iets wat we altijd nastreven. We hebben er echter nu een echt programma voor, waarin we op basis van maatwerk onze diensten aanbieden. Waar we wel continu tegenaan lopen, is het feit dat de aloude marketing instrumenten minder effectief worden en we steeds meer moeite hebben om onze klanten op de juiste wijze te bereiken." 

Connectie
Op het gebied van communicatie verandert de wereld in hoog tempo, jongere generaties communiceren voor een belangrijke deel via Social Media, zo vervolgt Verhoek: ‘Het unieke van het concept is dat we gebruik maken van Facebook, YouTube en in mindere mate Twitter. De verschillende leveranciers worden vertegenwoordigd op verschillende ‘pleinen’. Deze pleinen hebben een gesloten karakter en dus geen directe connectie hebben met de prive Facebook omgeving van de gebruiker. De privacy is dus gegarandeerd, hetgeen binnen Social Media niet altijd vanzelfsprekend is. De keuze voor Facebook zal wellicht sommigen verbazen, maar wie goed oplet, ziet dat de zakelijk wereld zich nu snel richt op Facebook. Niet zo vreemd als je bedenkt dat er 7,3 miljoen Facebook gebruikers zijn in Nederland, waarvan dagelijks 4,3 miljoen actief. Wij geloven dat we met de introductie van Essentials wederom een nieuwe stap zetten als het gaat om optimaliseren van onze dienstverlening’

De actieve leveranciers binnen Westcon Security Essentials zijn: Juniper Networks, Blue Coat Systems, Trend Micro, F5 Networks en Check Point Software.

Meer informatie kan men vinden op www.westconsecurity.nl. Aanmelden en registratie gebeurt op Facebook, zoek naar Westcon Security Essentials.

 

Terug naar nieuws overzicht