Quanza Engineering groeit uit zijn jasje
13-02-2013
Deel dit artikel:

Quanza Engineering groeit uit zijn jasje


IT-dienstverlener Quanza Engineering uit Amsterdam groeit uit zijn jasje. Vroeger verkocht het bedrijf vooral netwerkapparatuur. Anno 2013 is het bedrijf een beheerspecialist die datacenter-neutraal opereert. Door de vraag naar diensten neemt het bedrijf steeds meer mensen aan en binnenkort verhuist Quanza naar een groter pand in Amsterdam.

Disciplines
Quanza bestaat sinds 2001 en is tegenwoordig een specialist in het beheren en realiseren van ICT-infrastructuuroplossingen. “We zijn een platform-, infrastructuur- en cloudspecialist met als kernkwaliteiten beheer en beschikbaarheid”, aldus algemeen directeur Frans ter Borg (foto). Hij vervolgt: “We hebben veel kennis in huis op het gebied van infrastructuur en beheer. Dankzij de vele disciplines en kennis over storage, virtualisatie, middleware, de applicatiestack en internetomgevingen, zijn we in staat complete bedrijfskritische platformen te beheren. We bieden inmiddels een breed portfolio van oplossingen aan van Cisco, Oracle, Juniper, Fortinet, Arista, EMC, VMware en andere kwalitatief hoogwaardige merken. Daarmee kunnen we totaaloplossingen uitvoeren: door het fulfilmentproces volledig op ons te nemen, ontzorgen we onze klanten waarbij ze ook nog eens kosten besparen. Dat maakt ons uniek.”

Private cloud
Ter Borg is verantwoordelijk voor het algemeen beleid en de productontwikkeling binnen Quanza. Het portfolio is breder geworden en biedt steeds meer clouddiensten: “Wij groeien behoorlijk hard. In feite groeien wij tegen de algemene trend in de IT-branche in. Die positieve ontwikkeling werd onder andere mogelijk gemaakt doordat we in oktober 2010 vier medewerkers van infrastructuurdienstverlener Dataman en hun klanten overnamen. Meer groei gaan we realiseren met clouddiensten die we vanuit diverse datacenters in Amsterdam aanbieden. We bouwen onder meer private clouds voor klanten die voor hun ICT-omgeving flexibiliteit én veiligheid wensen. Daarin past bijvoorbeeld disaster recovery as a service. Onze clouddiensten zijn gebaseerd op EMC VSPEX-, Oracle-, Exadata- en Cisco-oplossingen. Binnenkort zijn we ook gecertificeerd als Cisco Cloud Builder.”

Oracle
Met Oracle werkt Quanza nauw samen op het gebied van servers, storage en platformen. Ter Borg: “Quanza Engineering is in 2012 uitgeroepen tot de beste Oracle-partner op het gebied van opslag- en serversystemen van Nederland. We ontvingen daarvoor de Oracle Excellence Award 2012. We werken steeds meer met Oracle-producten. Zo migreren we klanten naar de Oracle Linux-stack.”

Licentiekosten
Quanza voert volgens Ter Borg steeds meer opdrachten uit bij gemeenten, zoals in Veenendaal, Berkelland en Enschede. “In Enschede hebben wij een HP Itanium-servermigratie uitgevoerd naar een Oracle Sparc T4-omgeving. Hierdoor kon de gemeente het Oracle-dataplatform redundant uitvoeren, zonder dat de jaarlijkse supportkosten toenamen.

Gemeentelijke BasisAdministraties (GBA)
Bij gemeenten gaat kostenbeheer op dit moment voor een belangrijk deel om licentiekosten en licentiesupportkosten. Veel gemeenten werken bijvoorbeeld met software van Centric. Dat zijn softwarepakketten voor Gemeentelijke BasisAdministraties (GBA), vastgoedbeheer of plattegronden."

Metaalprijzen
Ter Borg gaat Quanza in 2013 als leverancier en beheerder van geoptimaliseerde ICT-infrastructuren op de kaart zetten. “We waren tot nu toe een consultative reseller met kwalitatief hoogstaande producten en diensten. Onze adviserende rol daarin wordt steeds krachtiger. Beheer is natuurlijk een breed begrip. We geven er een inhoudelijke en kwalitatieve invulling aan onder het Quanza-label. Met onze toegevoegde waarde waarmee we  geoptimaliseerde ICT-infrastructuur realiseren, kan Quanza zich op een positieve manier onderscheiden van prijsvechters. IT-dienstverleners worden vaak tegen elkaar uitgespeeld wanneer als organisaties alleen naar de ‘metaalprijzen’ kijken. Voor de achterliggende concepten van bijvoorbeeld Cisco of Juniper en de mogelijkheden die deze concepten bieden is er minder aandacht. Ook zijn er nog maar weinig organisaties die de Total Cost of Ownership, TCO, de totale exploitatiekosten, in beschouwing nemen. Ze kijken eerder naar de initiële investeringen die nu moeten worden gedaan. Quanza overtuigt ze dat het beter is om de kosten op middellange termijn in kaart te brengen, zoals beheerkosten, van nieuwe platformen die de businessprocessen effectief ondersteunen.”

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht