GO Connect start distributie hosted Microsoft Lync van StartReady
14-02-2013

GO Connect start distributie hosted Microsoft Lync van StartReady


GO Connect, importeur en distributeur van audio-, videoconferentie- en telepresence-oplossingen, gaat de clouddienst Lync4all van StartReady distribueren. De Lync4all-clouddienst is vanaf heden beschikbaar via het resellerkanaal van GO Connect.

Lync4all is een telefonie-oplossing, gebaseerd op Microsoft Lync, de Unified Communications-oplossing van Microsoft. Hierbij worden communicatiemiddelen in één toegankelijk platform geïntegreerd. Gebruikers kunnen schakelen tussen e-mail, telefonie, voicemail, instant messaging en videoconferentie.

Tot voor kort was de functionaliteit van Microsoft Lync alleen beschikbaar voor grotere bedrijven. Omdat de Lync4all-dienst wordt gehost in de cloud, is het voor bedrijven vanaf 10 medewerkers nu ook mogelijk om plaats- en tijdonafhankelijk te werken. De installatie brengt daarnaast geen initiële investeringen met zich mee en omdat er gratis contact kan worden gelegd, scheelt dit tevens in de telefoniekosten.

Lync4all wordt in twee soorten abonnementen aangeboden. Lync4all Public Cloud is een alles-in-één-pakket voor het MKB, waarbij het telefoonabonnement, Microsoft-licenties en een gebruikersportal zijn inbegrepen. De dienst is kan medewerkers aan- of afmelden en mutaties doorvoeren. Grotere bedrijven kunnen kiezen voor de Lync4all Private Cloud, een op maat ingerichte telefonie-oplossing, voor bedrijven vanaf 250 medewerkers. Hierbij zijn Microsoft-licenties niet automatisch inbegrepen. Afhankelijk van wat het bedrijf zelf al in huis heeft, worden deze licenties wel of niet opgenomen in de dienst. Omdat het platform volledig integreert met Microsoft Office is er minimale training nodig, aldus de twee partners.

“Steeds meer bedrijven stappen over op clouddiensten”, zegt Jean-Paul Weterings, directeur bij GO Connect. “Wij zijn daarom verheugd dat we samen met Lync4all en onze partners een totaaloplossing kunnen leveren, waarbij de eindklant één aanspreekpunt heeft voor al hun communicatieoplossingen. Hiermee breiden we ons portfolio verder uit, waardoor we onze resellers nog beter van dienst kunnen zijn.” Op 1 en 20 maart a.s. organiseren GO Connect en StartReady gezamenlijk een Lync4all infosessie speciaal voor geïnteresseerde resellers. Deze sessies vinden plaats bij Microsoft Nederland (Schiphol).

Door: Witold Kepinski    

Terug naar nieuws overzicht