Redactie - 17 februari 2013

Ordina klimt uit rode cijfers


Ordina heeft 2012 met een nettowinst van 0,5 miljoen euro afgesloten. Dat maakte de it-dienstverlener, die een jaar eerder nog 15,8 miljoen euro in het rood eindigde, donderdag bekend.
Klik hier! 
De (recurring) omzet van Ordina daalde vorig jaar met 5,6 procent ten opzichte van 2011 en kwam uit op 400,7 miljoen euro. het bedrijfsresultaat (recurring ebitda) lag wel 8,1 procent hoger dan een jaar eerder op 17,6 miljoen euro. De ebitda-marge steeg van 3,8 naar 4,4 procent. De nettoschuld daalde van 12,4 naar 9,8 miljoen euro.

Volgens bestuursvoorzitter Stépan Breedveld (foto) is Ordina er onder moeilijke marktomstandigheden in geslaagd uit de rode cijfers te klimmen. De onderneming wist nieuwe klanten binnen te halen en kreeg nieuwe opdrachten van bestaande afnemers. ,,Het vertrouwen in Ordina is hersteld'', zei de topman.

ICT
,,Het is in de ICT bepaald geen feest geweest vorig jaar'', aldus financieel directeur Bart de Jong. ,,Maar we hebben de juiste dingen gedaan om weer winstgevend te worden.'' Die winstgevendheid moet structureel worden, voegde hij eraan toe.

De huidige economische vooruitzichten in de markten waar Ordina actief is, blijven evenwel troebel. De ontwikkeling van omzet en resultaat zijn dan ook lastig te voorspellen. Daarom spreekt Ordina geen verwachtingen uit voor de komende periode.

Wel zei Breedveld ,,de eerste tekenen van herstel'' te zien. ,,De krimp van de markt neemt af, dat zag je met name in het vierde kwartaal. Wij verwachten dat die trend zich doorzet.'' Maar het is volgens de topman nog te vroeg om te voorspellen wanneer er weer sprake zal zijn van groei.

(c) ANP

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!