2Channel distribueert cloudbeveiliging van I Think Security
19-02-2013

2Channel distribueert cloudbeveiliging van I Think Security


I Think Security, een Canadese ontwikkelaar van cloud security toepassingen, stelt 2Channel aan als haar vertegenwoordiging in de Benelux voor de QSolution oplossingen.

Door deze nieuwe samenwerking is het voor organisaties in de Benelux mogelijk om hun cloud gegevens en toepassingen te beveiligen met encryptie en authenticatie. Confidentiële gegevens zijn hiermee veiliggesteld, waardoor cloud-toepassingen breder kunnen worden ingezet, zonder tekort te doen aan security regels en wettelijke bepalingen, aldus Martin Meerman, MD van 2Channel.

I Think Security gebruikt een secure USB-token, de QI, die onderdeel uitmaakt van de sterke, tweezijdige authenticatie en die de encryptie verzorgt. Qloud, het cloud-deel van QSolution ondersteunt zowel het gebruik van publieke cloud-opslag als private en hybride clouds. Gegevens worden naar en van de secure Qloud opslag verstuurd via een veilige SSL-tunnel voor extra beveiliging en de gegevens in de Qloud worden geanonimiseerd. Via QAdmin hebben systeembeheerders duidelijke inzicht en volledige controle over de QI tokens en hun gebruik.

QSolution van I Think Security is vanaf heden voor resellers in de Benelux beschikbaar via 2Channel.


Terug naar nieuws overzicht