Ciber richt mobility-divisie op

Ciber richt mobility-divisie op

Ciber richt mobility-divisie op

19-02-2013

Ciber richt mobility-divisie op


IT-dienstverlener Ciber Nederland gaat de kennis op het gebied van mobility bundelen in een nieuw opgerichte Service Line Mobility.

Deze divisie richt zich onder meer op strategisch advies op het gebied van mobility, het ontwikkelen van mobiele toepassingen en de integratie van mobiele oplossingen met bestaande bedrijfssystemen.

Mobility is al langer een focus van Ciber Nederland; zo heeft het bedrijf recent projecten uitgevoerd voor onder meer ProRail, Malmberg en Eneco. De divisie wordt geleid door Service Line Manager Mobility Louis van de Wiele.

Development
De volgende diensten vallen onder de nieuwe afdeling: Native en cross-platform development (voor iOS, Android, Windows, BlackBerry); HTML5 (web) development; Integratie met o.a. SAP-systemen; Asset Management Systemen; Tablet Publishing Platform en Management consultancy, om de mogelijkheden van mobility zo goed mogelijk te laten aansluiten op de wensen van de business.

De oplossingen worden zowel ingezet in de consumenten- als de enterprise-markt en zijn geschikt voor alle vooraanstaande besturingssystemen (iOS, Android, Windows en BlackBerry).

"Door de expertise onder te brengen in een eigen Service Line verwachten we nog beter te kunnen inspelen op de mobilitytrends in 2013", aldus Louis van de Wiele. "Zo zien we dat bestaande backendsystemen steeds vaker gekoppeld worden aan mobiele oplossingen. Dit zorgt ervoor dat bedrijven hun bedrijfsprocessen kunnen vereenvoudigen en een betere gebruikerservaring kunnen aanbieden aan medewerkers. Tenslotte zal Mobile Device Management dit jaar nog belangrijker worden, omdat de Bring Your Own Device-trend nog een tijdje zal doorzetten."

Parkeer App
Onlangs heeft Ciber een innovatiewedstrijd uitgeschreven onder de naam ItsApp2U. Het bedrijf daagde bedrijven uit om een idee in te zenden voor een nog niet bestaande Enterprise Mobility app. Van de vele inzendingen werd het idee van Evert Kuiken van Alliander door de jury als beste beoordeeld. Tijdens een bijeenkomst is zijn idee, de ParkeerApp, verder uitgewerkt: deze toont beschikbare parkeerplaatsen bij een kantoor van Alliander en biedt alternatieven zoals openbare parkeerplaatsen of openbaar vervoer als er geen plaatsen meer beschikbaar zijn. Tijdens de bijeenkomst is een basis gelegd voor een app, die de komende tijd verder kan worden ontwikkeld.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility
Mobility