Avanade koopt cloudbeheerspecialist Opstera Software

Avanade koopt cloudbeheerspecialist Opstera Software

Avanade koopt cloudbeheerspecialist Opstera Software

19-02-2013

Avanade koopt cloudbeheerspecialist Opstera Software


Avanade, aanbieder van zakelijke technologiediensten en managed services, heeft public cloud management softwarebedrijf Opstera overgenomen.

Opstera’s technologie biedt monitoring voor applicaties en het beheer van Windows Azure-applicaties. Opstera’s medeoprichters Paddy Srinivasan en Ranjith Ramakrishnan voegen zich bij Avanade om de managed cloud services-strategie verder uit te bouwen.

Azeleos
Deze overname volgt op die van Azaleos eind 2012, een leverancier van software voor het van afstand monitoren en beheren van e-mail-, collaboration- en unified communications systemen (Microsoft Exchange, SharePoint en Lync). Avanade combineert de technologie van Opstera met het bestaande cloud managed services-portfolio waarmee het klanten private, publieke en hybride clouds wil leveren.

Windows Azure
Johann Corlemeijer (foto), Vice President Technical Infrastructure van Avanade in Nederland, zegt het volgende over de acquisitie van Opstera: “Vanuit ons klantenportfolio is er een sterke behoefte aan managed services met betrekking tot cloudoplossingen zoals Windows Azure. De voorkeur gaat dan uit naar oplossingen die een hoge mate van beschikbaarheid en de operationele efficiency bieden, vergelijkbaar met wat wordt gebruikt voor on-premise oplossingen. Opstera software is een prima aanvulling op onze cloud managed services propositie.”

Door: Witold Kepinski 

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud