Redactie - 20 februari 2013

Samsung probeert meer marktaandeel te veroveren op de zakelijke markt


Onder consumenten is Samsung een van de populairste, zo niet het populairste, merk voor mobiele devices. Samsung heeft een minder grote reputatie als speler op de zakelijke markt. Om daar verandering in te brengen heeft Samsung een enterprise-programma gelanceerd, Samsung For Enterprise (SAFE).

SAFE moet het ondernemingen makkelijk maken geschikte mobiele Android devices voor zakelijk gebruik te vinden. De mobiele devices met het SAFE logo voldoen aan de beveiligingseisen van Samsung. Zo beschikken SAFE smartphones en tablets over geavanceerde beveiligingsmogelijkheden die zijn toegespitst op zakelijk gebruik, waaronder device-based verificatie. Met SAFE wil Samsung ondernemingen en hun werknemers ontzorgen: het SAFE logo maakt direct duidelijk welke mobiele devices met een gerust hart voor het werk gebruikt kunnen worden.

BYOD
Steeds meer werkgevers en werknemers ontdekken de voordelen van het gebruik van smartphones en tablets op het werk. Lang niet elke smartphone en tablet wordt door de werkgever ter beschikking gesteld. Medewerkers gebruiken ook vaak hun eigen Android devices om thuis, onderweg of op de zaak mee te werken. Dat zorgt voor een uitdaging voor de IT-afdeling, omdat niet duidelijk is of de smartphones en tablets die medewerkers van thuis meenemen voldoende beveiligd zijn. Het risico dat vertrouwelijke bedrijfsinformatie op straat komt te liggen, wordt daardoor aanzienlijk vergroot.

Met het SAFE-programma kunnen IT managers de mobiele IT-omgeving gericht aansturen en beveiligen. Zij gebruiken daarvoor de goedgekeurde SAFE applicaties voor bijvoorbeeld bedrijfsgegevens, e-mail, on-device encryptie, Virtual Private Networks (VPN), Mobile Device Management (MDM) en Mobile Device Administration.


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!