Mindjet: 'laat gebruikers zelf bepalen welke app ze gebruiken'

Mindjet: 'laat gebruikers zelf bepalen welke app ze gebruiken'

Mindjet: 'laat gebruikers zelf bepalen welke app ze gebruiken'

20-02-2013

Mindjet: 'laat gebruikers zelf bepalen welke app ze gebruiken'


Naast een Bring Your Own Device (BYOD) zouden bedrijven overwegen een Bring Your Own App beleid te voeren.

Jeroen van der Lugt (foto), Channel Sales Manager Netherlands bij Mindjet, een producent van visualisatiesoftware, vindt dat gebruikers bepalen zelf kunnen bepalen welke app ze gebruiken om ideeën te ordenen, informatie te delen of projecten te plannen. Van der Lugt: "De time-to-market wordt steeds korter. Projecten staan onder hoge tijdsdruk. Om te slagen, moeten teamleden op elk moment toegang hebben tot dezelfde informatie."

Multidisciplinaire teams
Van der Lugt vervolgt: "Het is belangrijk dat teamleden elkaar goed begrijpen. Maar dat is in multidisciplinaire teams best lastig. Een creatief persoon verwerkt informatie nu eenmaal anders dan een collega met een financiële achtergrond. Interpretatieverschillen liggen op de loer. Als je informatie visualiseert, is het voor iedereen duidelijk."

App 
Er ontstaat volgens Van der Lugt een wereld waarin niet organisaties maar medewerkers bepalen hoe ze werken. "Ze kiezen niet alleen hun device maar ook hun app. Die trend zien we al volop in de UK: bring your own app. Wij springen daarop in door apps te leveren voor de meest gebruikte platforms: Android, iOS en binnenkort Windows 8."

Takenmanagement
In november is Mindjet's nieuwe app voor social task management verschenen. Die maakt het mogelijk om taken te verdelen en prioriteiten toe te kennen, zodat voor ieder teamlid duidelijk is wie wat wanneer moet doen, aldus Van der Lugt. "De app is inbegrepen bij een abonnement op Mindjet. Voor een vast bedrag per maand hebben gebruikers toegang tot alle Mindjet-functionaliteit. Komend jaar richten we ons nog meer op co-creatie. Het resultaat daarvan zie je nu al terug in onze gebruiksvriendelijke interface die mede tot stand is gekomen dankzij input van partners en klanten."

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility
Mobility