Redactie - 20 februari 2013

Exact ziet in 2012 omzet beetje stijgen en winst dalen


Exact zag in 2012 zijn omzet met 0,7 procent stijgen tot 217,1 miljoen euro. De winst daalde naar 8,1 miljoen euro.

De winst werd negatief beïnvloed door een totaal van eenmalige kosten van 8,6 miljoen euro, waarvan 7 miljoen voor de herstructurering voor het volledige jaar 2012. De herstructurering levert naar verwachting 8 miljoen euro aan jaarlijkse besparingen op; deze worden geherinvesteerd in R&D om versnelde groei te ondersteunen.

Herstructurering
Erik van der Meijden (foto), ceo Exact Holding, meldt dat Exact opereert in moeilijk blijvende marktomstandigheden. "We hebben klanten in alle markten investeringsbeslissingen zien uitstellen, wat tot druk heeft geleid op onze omzet. We hebben eenmalige kosten moeten nemen, gedeeltelijk gerelateerd aan de herstructurering. Dit heeft geleid tot een daling van ons resultaat in vergelijking met vorig jaar."

Exact Online
Tegelijkertijd ziet de ceo aanhoudend sterke groei voor Exact Online, wat de snelle adoptie van cloudoplossingen onderstreept. "We hebben onze kostenstructuur aangepast, wat zal leiden tot significante besparingen die worden geherinvesteerd in onze toekomstige groei, zodat we de komende jaren voordeel hebben van deze transformatie. Voor de on-premises oplossingen gaat we focussen op nieuwe, grotere klanten en we versterken ons verkoopkanaal in de grootste Europese landen. Voor bestaande klanten focussen we op het verlagen van het verloop door middel van customer intimacy-programma’s. We staan op het punt om onze cloudgebaseerde oplossingen internationaal uit te rollen, en we hebben een ambitieuze en sterke nieuwe product roadmap voor de komende jaren. Onze nieuwe structuur helpt ons om de veranderende dynamiek in de softwarewereld ten volle te benutten.”


 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!