Redactie - 20 februari 2013

Detron maakt nieuwe financieringsafspraken met Rabobank


De overnames van Issue en MSA hebben er in 2012 toe geleid dat het aandeel hardware in de omzet van Detron groter is geworden, zo meldt Detron in een persbericht. "Hierdoor is ook het werkkapitaalbeslag van Detron gestegen. Detron heeft hiervoor in 2012 nieuwe financieringsafspraken gemaakt met haar huisbank, Rabobank. Detron verwacht deze in 2013 opnieuw te zullen uitbreiden omdat zij sterker groeit dan verwacht."

George Banken hierover: “Tegelijk met onze sterke omzetgroei zien wij dat leveranciers als gevolg van de kennelijk nog steeds lastige marktomstandigheden steeds strengere betalingscondities stellen, terwijl onze klanten steeds langere betalingstermijnen gaan hanteren. Wij zitten hier midden in, wat niet altijd even makkelijk is. Maar we zullen onze financieringsstructuur hierop aanpassen."

Na de overnames van Issue en MSA zijn er zaken aangepast aldus Banken: “Aan de overgenomen hardware activiteiten hebben we de afgelopen maanden onze eigen full service ICT diensten toegevoegd. De aankomende weken en maanden zullen we deze breed gaan aanbieden onder de klanten van oud Issue en MSA.”

Voor 2013 gaat Detron met nieuwe oplossingen komen zoals een cloud werkplek, BYOD-oplossingen en Device Management. "De markt is nog steeds groot genoeg. Als je om je heen kijkt, zijn er volop kansen. En die gaan wij benutten”, aldus George Banken.

Door: Witold Kepinski 


Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!