Red Hat start Big Data en Open Hybrid Cloud strategie
20-02-2013
Deel dit artikel:

Red Hat start Big Data en Open Hybrid Cloud strategie


Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, kondigt zijn big data strategie en oplossingen aan voor data analytics workloads.

De big data oplossingen bestaan uit Red Hat Enterprise Linux, Red Hat Storage, Red Hat Enterprise Virtualization en Red Hat JBoss Middleware. Het bedrijf wil zo verbeterde infrastructuuroplossingen en applicatieplatformen bieden en daarnaast samenwerken met leveranciers en integrators, aldus Red Hat.

Apache Hadoop
Daarnaast zal Red Hat zijn Red Hat Storage Hadoop plug-in bijdragen aan de Apache Hadoop open community om Red Hat Storage om te vormen tot een systeem dat compatibel is met Hadoop. Red Hat bouwt hierbij een netwerk van ecosystemen en enterprise integratiepartners om big data oplossingen te bieden.

Amazon
De big data infrastructuur en applicatieplatformen van Red Hat zijn geschikt voor enterprises die gebruikmaken van open hybride cloudomgevingen, aldus de leverancier. Red Hat werkt met de open cloud community samen om big data klanten te ondersteunen. Steeds meer organisaties gebruiken een publieke cloudinfrastructuur, zoals Amazon Web Services (AWS) voor het ontwikkelen, deproof-of-concept, en de pre-productie fasen van hun big data projecten. De workloads worden dan verplaatst naar private clouds om de analyses op te schalen met de grotere data set. Dankzij een open hybride cloudomgeving kunnen enterprises hun workloads verplaatsen van de publieke naar de private cloud zonder dat ze hun applicaties moeten instellen, aldus Red Hat.

Door: Witold Kepinski  

  

Terug naar nieuws overzicht