Redactie - 20 februari 2013

HP CEO Meg Whitman beschermt partners tegen direct sales


HP's ceo Meg Whitman (foto) tolereert niet dat haar direct salesteams deals afpakken van channel partners. Daarom komt er een dealregistratieprogramma. 'I love the channel' zei Whitman tegen de toppartners op de HP Global Partner Conference 2013 in Las Vegas. De toppartners doen bijelkaar 45 miljard dollar omzet voor HP.

Volgens Whitman hebben HP en channel partners een lange relatie. 'HP is groot geworden dankzij channel partners'. Ze wil de banden met channel partners nauwer aanhalen en belooft dat ze eenvoudig en winstgevend zaken kunnen doen: “HP Means Business.” 

Disney
Whitman heeft een vierjarenplan (2012-2015) opgesteld om HP weer sterker te maken. Ze benadrukte dat HP al de goede weg is ingeslagen: zo haalde het bedrijf in 2012 een cash flow van 10,6 miljard dollar. "Dat is meer dan Coca Cola, Disney, McDonald’s en Visa"."

HP Labs
Whitman zei verder dat channel partners de juiste toegewijde managers van HP moeten krijgen. Daarnaast is de marketing & communicatie strategie gecentraliseerd waardoor er meer duidelijkheid moet ontstaan waar HP voor staat: een leverancier van hardware, software en diensten voor consumenten en de zakelijke markt. Whitman beloofde dat HP sneller met innoverende producten komt waarmee partners goede zaken moeten gaan doen. '"De meeste patenten komen van HP Labs in Silicon Valley."

Door: Witold Kepinski  

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!