Redactie - 21 februari 2013

HP partner moet organisatie veranderen om goede cloud speler te worden


HP wil verder groeien met zijn channel partners, aldus HP’s coo Bill Veghte op de HP Global Partner Conference in Las Vegas. Hij verwacht de komende vijf jaar een drukke groeimarkt en biedt partners een roadmap met twee partnerprogramma’s onder de HP Converged Cloud strategie: Cloud Builder en Cloud Agile. De Nederlandse IT-dienstverlener Simac heeft gekozen om HP cloud partner te worden, maar zegt dat succes alleen verzekerd is als de organisatie mee verandert.

HP Financial Services
Cloud Builder is voor resellers, distributeurs en system integrators. Het Cloud Agile partnerprogramma is voor service providers. Partners krijgen ondersteuning via HP Financial Services. HP ExpertOne biedt cloudpartners trainingen en opleidingen. HP verwacht dat klanten een hyride cloud willen, dus een combinatie van een on-premise, private en public cloud. In de zomer van 2013 komt er een referal framework voor HP’s public cloud reseller programma.

HP CloudAgile
Volgens Doug Oathout, vice president partner alliance & oem marketing, zijn er nu 70 partners wereldwijd die Cloud Agile partner zijn. "Zij bieden klanten diensten zoals Microsoft Windows Exchange as a service of SAP HANA as a service. De diensten zijn interessant voor klanten uit het mkb en midmarket omdat ze vaker voor cloudiensten kiezen in plaats van alles zelf on-premise te beheren."

Simac
De Nederlandse IT-dienstverlener Simac heeft gekozen om Cloud Agile partner van HP te worden, omdat klanten die outcourcingsdiensten afnemen steeds meer verschillende eisen hebben, aldus Peter van Egmond, manager cloud services bij Simac. “Ze willen meer flexibiliteit en pay-as-you-go diensten.” Naast de integratie van HP cloud stacks in twee datacenters van Simac, is de organisatie veranderd bij de overgang naar de cloud. Van Egmond.“ Alleen maar HP producten kopen is niet genoeg, je moet ook de organisatie moet mee veranderen. Anders is het een no-go”

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!