HP maakt partners warm met hardware en software
21-02-2013
Deel dit artikel:

HP maakt partners warm met hardware en software


Tijdens de HP Global Partner Conference in Las Vegas heeft HP de aanwezige channel partners warm gemaakt voor zijn hardware en software portfolio.

Windows XP migraties
De leverancier komt met een nieuwe lichting van tablets, notebooks, hybride apparatuur en printers, aldus PPS-baas Todd Bradley. Volgens hem kunnen partners meer pc's verkopen als organisaties afscheid nemen van Windows XP en overgaan naar Windows 7 of 8. Maar er zijn ook alternatieven zoals HP Chromebook die op Google Chrome OS werkt. Op het gebied van printing zijn er voor partners kansen rond de Flow MFP voor digitale content management, mobile printing en Managed Print Services.

3Par
Dave Donatelli (foto), baas van HP Enterprise Group, zegt dat 67 procent van de verkochte servers, storage en netwerken via channel partners gaan en dan kan wat hem betreft meer. Onder andere met HP Converged infrastructure, cloud oplossingen, software defined networks (sdn) oplossingen, de ProLiant SL4500 series servers voor het verwerken van Big Data en HP AppSystem for SAP HANA. De HP ARM en Atom Moonshot severs zijn geschikt voor Big Data en cloud applicaties, aldus Donatelli. 

De storage oplossing 3Par StoreServ 7000, die eind 2012 werd geintroduceerd, doet het ook goed in de channel, aldus Donatelli. Dat geldt ook voor de HP StoreOnce en 3Par bundel StoreSystem.

Vertica 
George Kadifa, baas van HP Software, zegt dat meer partners software kunnen verkopen. HP is volgens hem de zes na grootste softwareleverancier van de wereld en is goed voor 4 miljard dollar omzet. Volgens Kadifa kunnen partners software verkopen voor beheer van infrastructuren en cloud, security en Big Data zoals met Vertica software.

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht