Unit4 ziet sterke vraag naar cloud software in 2012
21-02-2013

Unit4 ziet sterke vraag naar cloud software in 2012


Softwareleverancier Unit4 heeft in 2012 zijn omzet met 5,4 procent zien stijgen naar 469,8 miljoen euro. De omzet van de cloud business bedrijf FinancialForce.com steeg met 90 procent naar 17 miljoen euro. De EBITDA winst, inclusief FinancialForce.com en bijzondere posten, steeg met 3,2 procent naar 86,2 miljoen euro.

UNIT4 zegt dat het actief beweegt richting een SaaS- en abonnementenmodel. Daarnaast zijn de financiele onregelmatigheden in Polen, die in 2012 ontstonden, geïdentificeerd en opgelost zo meldt het Nederlandse softwarebedrijf.

Terwijl inkomsten uit SaaS en abonnementen en sterke opwaartse trend laten zien, groeien productinkomsten ook in het gehele jaar zo meldt Unit4: "In het laatste kwartaal van 2012 heeft UNIT4 de focus op de verkoop van cloud-oplossingen verder geïntensiveerd. Dit heeft geleid tot een terugval in producten maar een groei in de jaarlijkse run rate van SaaS en abonnementen van 43,5 miljoen euro aan het eind van 2011 tot 57,0 miljoen euro aan het eind van 2012, een stijging van 13,5 miljoen euro of ongeveer 31 procent."

De trend richting SaaS en abonnementen is erg duidelijk en UNIT4 beweegt richting dit model, zo meldt het bedirjf bij de jaarcijfers. "Ondanks dat het grootste deel van de ERP-installaties en –extensies nog altijd worden gevraagd en geïnstalleerd als ‘on-premises’ oplossing, overweegt een groter deel van de potentiële klanten de stap naar de cloud; dit geldt ook voor volledige ERP-suites. Deze beweging heeft een grotere invloed op de inkomsten in het vierde kwartaal, en in het bijzonder voor december."

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software
Software