Redactie - 21 februari 2013

Motiv introduceert Motiv mSafe


ICT Security-specialist Motiv lanceert mSafe. Deze nieuwe dienst voorziet in een beveiligde bestandsuitwisseling via internet. Met mSafe zijn bestanden tot 10 GB veilig te delen met geautoriseerde gebruikers, aldus Motiv.

De basis van mSafe is een werkruimte die een organisatie bijvoorbeeld per project, klant of contactpersoon aanmaakt. Aan deze virtuele folder koppelt de beheerder of eigenaar gebruikers die op de werkruimte inloggen met behulp van een gebruikersnaam (e-mailadres), wachtwoord en een eenmalige code. Zij krijgen deze code via een sms-bericht binnen.

Gebruikers kunnen vervolgens bestanden uploaden naar de werkruimte. Deze bestanden komen eerst in een quarantaineomgeving waar Motiv ze scant op malware. Daarna krijgen de gebruikers automatisch per e-mail een melding van de upload. De dienst is volledig webgebaseerd en vereist geen installatie van software; alleen bestanden groter dan 100 MB vereisen een plug-in van Microsoft Silverlight.

Business en Business +
Motiv levert mSafe in twee varianten: Business en Business +.De Business-variant is een cloudoplossing waarbij Motiv zorgt voor secure hosting in de twee eigen datacenterlocaties, die worden ingehuurd bij een datacenterexploitant in Nederland. Hierdoor worden alle bestanden gegarandeerd in Nederland opgeslagen. Motiv monitort de omgeving continu op handelingen zoals inloggen, downloaden, uploaden en het aanmaken van een werkruimte. Beheerders krijgen wekelijks of maandelijks een overzicht van alle transacties binnen de werkruimte. Business + is de maatwerkvariant, waarmee mSafe als klantinterne oplossing wordt gepositioneerd.

Cryptshare
Motiv biedt ook diensten voor het veilig en versleuteld versturen van bestanden via e-mail. Een dienst als Cryptshare biedt hierin een oplossing. Waar bij mSafe bestanden worden uitgewisseld via een online werkruimte maakt Cryptshare gebruik van de Cryptshare-server. Hierbij worden de bestanden niet op de mailserver opgeslagen maar op de Cryptshare-server. Deze server staat binnen het netwerk van de gebruiker achter de firewall in de DMZ. De bestanden worden daar met een AES-versleuteling opgeslagen terwijl zowel de upload als de download via SSL-verbindingen verlopen.



Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!