Iomega reseller kan bij LenovoEMC terecht voor storage
23-02-2013
Deel dit artikel:

Iomega reseller kan bij LenovoEMC terecht voor storage


EMC en Lenovo hebben onlangs de oprichting van de joint venture LenovoEMC Ltd afgerond. De producten van EMC’s onderdeel Iomega worden in de JV geïntegreerd. Lenovo heeft in de joint venture 51 procent en EMC 49 procent van de aandelen. Door de joint venture wil EMC een betere toegang tot de Chinese markt te krijgen waar het zijn hoogwaardige storage oplossingen kan verkopen. LenovoEMC is van plan zijn producten via resellers en oem partners te verkopen. Volgens Filip Joly (foto), country manager van Iomega Benelux, zijn de storage producten en hybride cloud oplossingen van Iomega interessant voor resellers die aan thuisgebruikers, SOHO en het mkb verkopen.In 2013 gaat LenovoEMC diverse storage en server producten leveren die een prijskaartje hebben van 100 tot 25.000 dollar. Het gaat hierbij onder andere om desktop-, tower en array-modules voor racks met een maximaal opslagcapaciteit van 48TB.De joint venture levert ook Lenovo Thinkserver en Thinkstation producten. EMC en Lenovo werken verder samen aan de ontwikkeling van nieuwe x86 servers.

StorCenter
Iomega stond vroeger bekend als leverancier voor de consumentenmarkt, bijvoorbeeld van ZIP- en Jaz-drives voor backup en later de cd- en dvd-drives. Sinds de overname door EMC voor 213 miljoen dollar zijn er zaken veranderd. Tegenwoordig levert Iomega vooral producten voor network-attached storage (nas) en cloud storage voor de thuiswerkers (Iomega StoreCenter IX) en het mkb (Iomega StoreCenter PX), aldus Filip Joly, country manager Iomega Benelux. “Voor thuisgebruikers biedt Iomega de StorCenter IX-oplossingen. Deze oplossing maakt gebruik van de Avamar back-up en deduplicatie technologie, dat geschikt is voor kleine bedrijven of bij kantoren. Met de Iomega Link-app kan content worden gestreamd naar mediaplayers, notebooks, tablets en smartphones. Thuisgebruikers en bedrijven kunnen hierdoor datagegevens delen, synchroniseren en archiveren.”

Windows of Mac
Voor het mkb biedt Iomega de PX-versies, vervolgt Joly. ‘Deze zakelijke dataopslagoplossingen hebben functies zoals back-up en opslag van data uit bewakingscamera's (bijvoorbeeld van Axis). Iomega biedt verder een Personal Cloud-oplossing voor opslag in een lokale omgeving en de cloud. Op afstand kan de data worden gedeeld of verplaatst met gebruik van StorCenter IX- en de PX-oplossingen. Dat kan met een pc die op Windows of Mac. Het topmodel van Iomega is de StorCenter px12 - 450r. Deze heeft een Intel quad core Xeon-processor met een maximale opslagcapaciteit van 48 tèrabyte. Als klanten meer opslagcapaciteit willen kunnen ze overschakelen naar de EMC De VNXe 3100.”

Personal Cloud
Volgens Joly groeit de behoefte aan nas-oplossingen voor thuisgebruik en het kleinbedrijf dat er steeds meer documenten en video in een hybride cloud worden opgeslagen, zoals beelden uit videosurveillance. Iomege levert hiervoor de Personal Cloud voor al zijn nas producten. “Deze cloud is verbonden met een IP-adres en ondersteunt publieke cloud omgevingen van onder andere Amazon, de Iomega-cloud of een cloud van een reseller of service provider die een eigen datacenter heeft.”

StorCenter Network Video Recorder (NVR)
Iomega speelt in op de cloud met zijn nieuwe producten zoals de StorCenter Network Video Recorder (NVR). “Dat kan worden gecombineerd met MindTree video beheersoftware en het LifeLine-besturingssysteem van EMC. De producten gaan nu verder op in de joint venture. Joly: “Iomega bood altijd oplossingen voor storage en virtualisatie. De Lenovo servers zorgen dat klanten een breder aanbod krijgen. In de toekomst ontwikkelen de twee bedrijven een x86 server. Daarnaast is de storage technologie van Iomega voor klanten die Lenovo pc’s, notebooks, tablets en smartphones hebben om backups te maken. Of om van foto’s en muziek op de nas-apparatuur te slaan. Het gaat hierbij zowel om zakelijke klanten als consumenten die hun data via Wi-Fi, 3G /4G of een USB-poort opslaan aan een harde schijf. Dat gebeurt niet alleen meer thuis op een externe harde schijf of nas-apparaat, maar ook in een hybride cloud. Thuis staat dan een nas die datagegevens repliceert naar een datacenter in de cloud. Dat betekent een andere manier van dataopslag .”

Atmos Cloud Delivery Platform en EMC Avamar
Iomega levert verder de EMC Atmos Cloud Delivery Platform en de EMC Avamar deduplicatie oplossingen waarmee bijkantoren met Iomega nas-apparatuur, pc’s en applicaties kan orden beheerd. Avamar wordt gecombineerd met VMware, die zorgt voor een hoge beschikbaarheid. Iomega biedt verder unstoppable computing, waarbij gebruikt wordt gemaakt van VMware’s Vmotion virtualisatietechnologie, besluit Joly. ‘Hierbij blijven applicaties altijd beschikbaar als een server uitvalt. Indien dat gebeurt, nemen andere servers de ondersteuning van applicaties over.'

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht