HP benadrukt liefde voor channel en technologie
23-02-2013
Deel dit artikel:

HP benadrukt liefde voor channel en technologie


De HP Global Partner Conference 2013 is voorbij. De toppartners van HP, waaronder Nederlandse directieleden van resellers, VARs, etailers en distributeurs hebben een paar dagen lang openbare en besloten sessies gevolgd over het brede product en dienstportfolio van HP. Daarnaast was er genoeg te netwerken in de vele bars en restaurants van de The Venetian en Palazzo hotels.

De partners kregen mooie woorden te horen van de HP directie. Ceo Meg Whitman verklaarde de liefde aan de channel en wees op het feit dat HP groot is geworden dankzij channel partners. HP belooft de komende jaren met meer innovatieve producten en (cloud) diensten te komen waarmee resellers een boterham kunnen verdienen.

Technologie
Stephen DeWitt (foto), marketing baas HP, zegt dat HP inspeelt op vier groeimarkten: mobile, social, big data en de cloud. Volgens hebben deze markten een grote behoefte aan hardware, software en (beheer)diensten die door HP wordt geadresseerd. Bijvoorbeeld met software-defined storage, BYOD en cloud computing oplossingen. “Misschien is dit niet een sexy business, maar voor klanten zijn deze oplossingen heel belangrijk. HP is een technologie bedrijf die innovatie levert. We breiden daarom zijn aanbod uit van HP Converged Infrastructure dat bestaat uit storage, servers, netwerken, beheersoftware en power & koeling. Dit heeft HP gebouwd met zijn eigen team en building blocks. Sommige bedrijven hebben dit concept van ons gekopieerd, zoals Dell.”

Concurrentie
DeWitt wuifde ook de kritiek op zijn bedrijf weg, onder andere door de dure afschrijving van Autonomy en de toenemende concurrentie van EMC, Netapp, IBM, Cisco en andere grote partijen. Zo zei HP storage baas Scott dat HP goede  enterprise storage producten biedt tegen een midmarket prijs. "Iets van EMC niet zou doen." Volgens netwerkbaas Mayer biedt HP eenvoudig beheertools voor vaste en draadloze netwerken die minder complex zijn dan die van Cisco dat 27 verschillende netwerkplatformen zou hebben.

Dat wordt ook beaamt door Chuck Smith, baas van HP’s blades en cloud business “We hebben meer dan 3 miljoen blades verkocht, 40 miljoen switch poorten, 8 miljoen virtuele connect poorten. Dat is meer dan IBM, Cisco en Dell samen."

Cloud partners
HP wil meer cloud partners hebben die het cloudportfolio aan eindgebruikers verkopen, onder andere in de midmarket. Dit zegt de Belg Gilles Thiebaut, vice president indirect sales HP Enterprise Group EMEA.

Thiebaut zegt dat veel partners zelf willen veranderen in een HP CloudAgile provider. “Steeds meer Tier 1 provider gaan IaaS aanbieden. We ondersteunen hen in het opzetten van het beste business model. We bieden onder andere een cloud discovery workshop. We gaan binnenkort een financial cloud workshop starten. De focus ligt op de verkoop van private cloud oplossingen en ook steeds meer op hybride cloudmodellen.”

Door: Witold Kepinski 


 

Terug naar nieuws overzicht