Minkels lanceert nieuwe koeling datacenters
25-02-2013

Minkels lanceert nieuwe koeling datacenters


Datacenter fabrikant Minkels introduceert de Next Generation Cold Corridor. Een oplossing om warme en koude luchtstromen op energie-efficiënte wijze van elkaar te scheiden, maar dan met een modulair karakter.

Minkels lanceerde de eerste versie van de Cold Corridor tijdens de CeBIT in 2006, op een moment dat aandacht voor energie-efficiëntie nog in de kinderschoenen stond. Bij het huidige design, het ontwerp van de Next Generation Cold Corridor, heeft de R&D-afdeling van Minkels de energie-efficiëntie verder geoptimaliseerd. Een belangrijk kenmerk van het nieuwe ontwerp is ook de modulariteit, die inspeelt op de toegenomen dynamiek in gebruikersbehoeften. Minkels zal de Next Generation Cold Corridor voor het eerst aan gebruikers showen tijdens Data Centre World 2013 op 27 en 28 februari in Londen.

Flexibel datacenter
“Virtualisatie en cloud computing hebben de dynamiek in het datacenter een flinke boost gegeven,” zegt Jeroen Hol, Chief Executive Officer (CEO) van Minkels. “In het verlengde van die ontwikkeling hebben gebruikers een groeiende behoefte aan sterk schaalbare en dus flexibele datacenter oplossingen. Zij willen een datacenter gemakkelijk kunnen opschalen en neerschalen indien dat nodig is. Ook kostenafwegingen spelen een rol bij de behoefte aan flexibiliteit. Dit sterk modulaire concept biedt vergaande mogelijkheden om zo’n Cold Corridor oplossing gefaseerd en daarmee kostenefficiënt te implementeren.”
 
Modulaire opbouw
De Next Generation Cold Corridor is door de modulaire opbouw flexibel aan te passen aan de specifieke gebouwomgeving. “Ook de gefaseerde implementatie van row-based koeling is middels schaalbare componenten in de Next Generation Cold Corridor eenvoudig uit te voeren,” zegt Hol. “Modulariteit in constructiedetails zorgt ervoor dat de oplossing gemakkelijk en kostenefficiënt te installeren is.”
 
Luchtstroomgeleiding
De R&D-afdeling van Minkels heeft op basis van eigen onderzoek de luchtstroomgeleiding in de Next Generation Cold Corridor bovendien significant verbeterd ten opzichte van de vorige versie. Het nieuwe ontwerp is hiermee nog energie-efficiënter dan het eerdere Cold Corridor model dat Minkels op de markt bracht. Daarnaast zijn de nieuwe dakpanelen zo ontworpen dat er sprake is van een hoog niveau van lichttransmissie. Tot slot kunnen monitoring sensoren in het nieuwe design plug & play worden geïnstalleerd.


Terug naar nieuws overzicht