Redactie - 26 februari 2013

Orange presenteert Healthcare data mobility tijdens Mobile World Congress


Orange heeft tijdens het Mobile World Congress het eerste mobiele identiteitsmanagementsysteem voor de zorgsector geïntroduceerd. Volgens de leverancier is dit een significante doorbraak in mobility, die zorgt voor veilige toegang tot patiëntengegevens waar en wanneer dan ook en via elk gewenst apparaat. Eerder werd al een veldproef gedaan met het Clermont Ferrand University Hospital Center (CHU) in Frankrijk .

De healthcare data mobility-oplossing van Orange en Morpho zorgt ervoor dat artsen veilig toegang krijgen tot patiëntendossiers via tablets of mobiele apparaten. Het gebruiksvriendelijke systeem zet een sterke SIM-authenticatie in om de verbinding te leggen tussen de kaart en het eigen identificatienummer van de arts via een identiteitsmanagementplatform. Als de SIM-kaart eenmaal wordt herkend, wordt er direct een applet op het mobiele apparaat of tablet geladen. De betreffende dokter kan vervolgens via een veilige website toegang krijgen tot de patiëntengegevens door zijn of haar telefoonnummer in te voeren. Een pop-up bericht vraagt dan om een eigen identiteitscode om het authenticatieproces succesvol te kunnen voltooien.

Casimir Boyer, Director Information Systems bij Clermont Ferrand University Hospital Center (CHU) in Frankrijk zegt over de veldproef het volgende:  “We kozen voor de identiteitsauthenticatieoplossing van Almerys - Orange’s onderneming in healthcare-diensten - en Morpho, omdat het veiligheid, gebruikerseenvoud en mobiliteit in één oplossing combineert. Ons healthcare-team en onze partners kunnen in hun dagelijkse activiteiten niet zonder mobiele toegang tot de applicaties om hun werk goed uit te kunnen voeren. Het gaat om partners waar het CHU de resultaten van biologische analyses of andere medische onderzoeken van afhandelt. Zij moeten zo snel mogelijk over die resultaten kunnen beschikken.”


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!