Redactie - 26 februari 2013

Samsung biedt Knox BYOD security software voor smartphones en tablets


Samsung biedt de nieuwe Knox security software voor smartphones en tablets. De leverancier maakte dit op het Mobile World Congress in Barcelona bekend.

De software houdt persoonlijke en bedrijfsdata op mobiele toestellen gescheiden. Het biedt daarbij encryptie, VPN-verbindingen en mobile device management voor BYOD omgevingen.

Samsung For Enterprise (SAFE)
Knox maakt deel uit van het Samsung For Enterprise (SAFE) programma. SAFE moet het ondernemingen makkelijk maken geschikte mobiele Android devices voor zakelijk gebruik te vinden. De mobiele devices met het SAFE logo voldoen aan de beveiligingseisen van Samsung. Zo beschikken SAFE smartphones en tablets over geavanceerde beveiligingsmogelijkheden die zijn toegespitst op zakelijk gebruik, waaronder device-based verificatie. Met SAFE wil Samsung ondernemingen en hun werknemers ontzorgen: het SAFE logo maakt direct duidelijk welke mobiele devices met een gerust hart voor het werk gebruikt kunnen worden.

Mobile Device Management
Met het SAFE-programma kunnen IT managers de mobiele IT-omgeving gericht aansturen en beveiligen. Zij gebruiken daarvoor de goedgekeurde SAFE applicaties voor bijvoorbeeld bedrijfsgegevens, e-mail, on-device encryptie, Virtual Private Networks (VPN), Mobile Device Management (MDM) en Mobile Device Administration.

Door: Witold Kepinski 



Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!