Redactie - 27 februari 2013

Xerox koopt Impika


Xerox kondigt de overname aan van Impika, een leverancier in het ontwikkelen, de productie en de verkoop van inkjet productieprintoplossingen voor industrieel, commercieel, veiligheids-, label- en verpakkingsdrukwerk.

Impika biedt een portfolio van inkjetpersen op basis van eigen watergebaseerde inkjettechnologie. De Impika productlijn bestaat uit onder andere iPrint, een lijn rotatieve (continuous feed) productieprinters die afdrukken met snelheden van 375 meter per minuut, en IDruk, een lijn die bestaat uit digitale persen voor de grafimediabranche met een resolutie van maximaal 2400 x 1200 dpi.

Impika, gevestigd in Aubagne, Frankrijk, verkoopt haar producten via een direct verkoopkanaal en via een wereldwijd netwerk aan partners, zoals Xerox, die sinds 2011 de Impika in Europa op de markt brengt.

Naast de bestaande xerografische productiepersen ontwikkelde Xerox het Xerox CiPress inkjet-productiesysteem. De productie-inkjetmarkt zal, volgens marktonderzoeksbureau I.T. Strategies, een verwachte groei doormaken van 21 procent per jaar tot 2015. Door de Impika-technologie toe te voegen aan haar assortiment, heeft Xerox een breder assortiment aan digitale persen waarvoor digitaal productieprinten in kleur.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!