Redactie - 27 februari 2013

Rackspace neemt NoSQL specialist ObjectRock?et over


Rackspace neemt het bedrijf ObjectRocket over. Met de op open source gebaseerde database-oplossing van ObjectRocket breidt Rackspace zijn open cloud-platform op basis van OpenStack uit en kan klanten nu een NoSQL DBaaS bieden. 

Het ObjectRocket-aanbod zal vanaf maart beschikbaar zijn voor Rackspace-klanten in het Chicago datacenter en zal daarna snel worden uitgerold over het gehele open cloud-portfolio van Rackspace. ObjectRocket biedt ook AWS Direct voor lage latency en gratis bandbreedte voor AWS-klanten en zal tevens als standalone dienst worden aangeboden.

“Databases zijn het kloppende hart van elke applicatie en expertise op het gebied van de meest populaire database-technologieën is belangrijk om onze Fanatical Support in de open cloud te kunnen bieden”, zegt Angelo Dijkstra (foto), Regional Manager Benelux van Rackspace. “We zijn erg enthousiast over de mogelijkheden van MongoDB en over de samenwerking met de entrepreneurs en engineers van ObjectRocket.”

Een recent rapport van de 451 Group geeft aan dat de omzet van NoSQL-software met 82 procent zal groeien tot zeker 215 miljoen dollar in 2015 (o.b.v. compound annual growth rate).

Door: Witold Kepinski 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!