Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
27-02-2013
Deel dit artikel:

Gerard van de Aast vervangt René Van der Bruggen als CEO Imtech


Imtech ceo René Van der Bruggen (foto) en cfo Boudewijn Gerner zijn op eigen verzoek teruggetreden uit de directie van Imtech. Van der Bruggen gaat met pensioen. De maatregelen volgen na een afschrijving van 300 miljoen dollar op projecten in Duitsland en Polen. Het Adventure Park Warsaw, waarop Imtech 100 miljoen euro moet afschrijven, is geboren in Nederland. Dit zei ceo René Verbruggen van Imtech in een persbericht van juli 2012.

Imtech staat thans onder leiding van Gerard van de Aast, lid Raad van Bestuur en met ingang van heden door de Raad van Commissarissen benoemd tot CEO, en Hans Turkesteen, beoogd lid Raad van Bestuur en CFO.

De maatregelen bestaan uit versterking van het eigen vermogen door een 500 miljoen euro claimemissie. Deze claimemissie wordt ondersteund door ING en Rabobank en een grootaandeelhouder. Deze emissie zal volledig worden aangewend voor schuldreductie, vanwege een forse afwaardering van in totaal 300 miljoen euro op Poolse en Duitse projecten.

Er komen maatregelen op het gebied van business control om in de toekomst dit soort situaties voorkomen. Daarnaast is met ING en Rabobank een tijdelijke brugfaciliteit van 500 miljoen euro overeengekomen. Dit als aanvulling op bestaande kredietlijnen. Acquisities zijn vanaf 2015 weer aan de orde, aldus Imtech. In de decentrale organisatie met eigen (decentrale) contact personen vinden geen veranderingen plaats.

LasPalms
In juli 2012 maakt Imtech bekend dat het een contract heeft getekend met LasPalms, vertegenwoordigd door Peter Jan Mulder (CEO van Adventure World Warsaw) en Henk Roodenburg (directeur van Huisman Heavy Construction Equipment) voor de verdere realisatie van het avonturenpark Adventure World Warsaw in Polen. Het gaat om het complete projectmanagement, alle technische oplossingen en civiele constructie, inclusief het management van betrokken onderaannemers. Dit contract vertegenwoordigt een waarde van 620 miljoen euro. Imtech was in een eerste fase van het park al betrokken bij de aanleg van de technische infrastructuur en bij diverse duurzaamheidsprojecten met een opdrachtsom van 60 miljoen euro. De totale order komt daarmee uit op 680 miljoen euro, de grootste Imtech opdracht ooit.

Projectplan
René van der Bruggen, CEO Imtech zei toen: 'Dit projectplan is 'geboren' in Nederland. Peter Jan Mulder van Adventure World Warsaw, Henk Roodenburg van Huisman Heavy Construction Equipment en diverse Imtech-divisies (Imtech Nederland, Imtech Deutschland en Imtech Polska) hebben gemeenschappelijk een compleet uitgewerkt project(management)- en financieringsplan tot stand gebracht voor het eerste grootschalige avonturenpark in Centraal Europa. Bij de uitvoering zijn diverse Imtech-business units betrokken. Het project vormt een belangrijke referentie voor Imtech, zowel in het managen van grote projecten als in de specifieke markt van avonturenparken.'

Door: Witold Kepinski

Terug naar video overzicht