Redactie - 28 februari 2013

Canon start inkjet-cartridge recycling programma


Canon Europe, leverancier in imaging oplossingen, heeft een inkjet-cartridge recycling programma geannonceerd in Nederland, zo meldt distributeur Copaco. Deze beslissing volgt op de succesvolle afsluiting van een proefperiode van een jaar met het programma in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Vanaf begin februari 2013 kunnen consumenten in 15 Europese landen hun Canon- inkjet cartridges laten recyclen. Het programma wordt aangeboden in de volgende landen: Oostenrijk, België, Tsjechische republiek, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Slowakije, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Het Canon inkjet recycling programma stelt gebruikers in staat originele Canon inkjet cartridges gratis te laten recyclen en zo te zorgen dat geen enkele cartridge in de afvalberg verdwijnt. Meer dan 97 procent van één cartridge wordt hergebruikt en gerecycled in andere producten. De resterende 3 procent wordt gebruikt om energie uit afval te produceren.

Door: Witold Kepinski 


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!