ICTroom bouwt datacenter RAM Infotechnology
28-02-2013
Deel dit artikel:

ICTroom bouwt datacenter RAM Infotechnology


ICTroom en RAM Mobile Data hebben een overeenkomst ondertekend voor de realisatie van het nieuwe datacenter van RAM Infotechnology, één van de dochterbedrijven van RAM Mobile Data. Het datacenter zal worden gebouwd als onderdeel van het nieuwe hoofdkantoor in Utrecht en zal worden ingezet voor de hosting activiteiten van RAM Infotechnology.

Redundant
Bij het ontwerp van het datacenter door ICTroom speelden drie kernpunten een belangrijke rol: energie-efficiency, schaalbaarheid en redundantie. Dit ontwerp sluit aan op de doelstelling van RAM: een toekomst-vast datacentrum, geschikt voor bedrijfskritische toepassingen waarbij duurzaamheid het uitganspunt is. 

Capaciteitsvraag
De realisatie van het datacenter zal naar verwachting in de loop van het 4e kwartaal 2013 worden afgerond, aldus Sander Nieuwmeijer (foto), Directeur ICTroom. “Samen met RAM Infotechnology hebben onze datacenter engineers een ontwerp gemaakt dat niet alleen aansluit op de huidige capaciteitsvraag, maar ook rekening houdt met toekomstige ontwikkelingen."

Door: Witold Kepinski  


Terug naar nieuws overzicht
Datacenters