Redactie - 05 maart 2013

CeBIT 2013: VASCO brengt nieuwe versie van MYDIGIPASS.COM platform


VASCO Data Security, een software security bedrijf gespecialiseerd in sterke authenticatie producten en diensten introduceert een nieuwe versie van haar MYDIGIPASS.COM authenticatieplatform voor consumenten met een nieuw design, extra functies en een nieuwe go-to-market strategie.

MYDIGIPASS.COM is VASCO’s hosted authenticatieplatform in the cloud voor consumenten. Het platform combineert high-level security met gebruiksgemak. Eigenaars van websites kunnen volgens VASCO sterke authenticatie integreren in hun applicatie met behulp van DIGIPASS om de toegang tot hun diensten en inhoud te beveiligen. Consumenten kunnen een gratis DIGIPASS downloaden om veilig in te loggen op tienduizenden B-to-B en B-to-C webtoepassingen via MYDIGIPASS.COM. MYDIGIPASS.COM vergemakkelijkt wachtwoordbeheer en biedt eindgebruikers de mogelijkheid om hun online referenties te beheren op 1 vertrouwde plek.
 
Vernieuwd ontwerp
De nieuwe release van het MYDIGIPASS.COM authenticatieplatform heeft een gebruiksvriendelijkere en aantrekkelijkere lay-out en de aanmeldflow werd intuïtiever gemaakt, aldus VASCO. Het activeringsproces werd verbeterd op basis van feedback van gebruikers en vereenvoudigt het creëren van een account. VASCO implementeerde bovendien een wachtwoordkluis die consumenten toelaat om al hun wachtwoorden op een geëncrypteerde manier te bewaren. Wachtwoorden worden veilig opgeslagen en de kluis is enkel toegankelijk mits een combinatie van een PIN code en een eenmalig wachtwoord dat gegeneerd wordt door DIGIPASS.

Daarnaast introduceert VASCO het concept van gelokaliseerde en branded launchpads. Dit launchpad wordt voortaan de geprefereerde manier waarop VASCO, applicatie service providers (ASP) en banken zullen communiceren met de consument.  Dankzij deze lokalisatie en branding biedt MYDIGIPASS.COM eindgebruikers vooraf gedefinieerde launchpads op basis van hun land, bank, werkgever en internetvoorkeuren.

Tegelijkertijd perfectioneerde VASCO het loginproces voor de MYDIGIPASS.COM mobiele app. Hierdoor kan de consument direct inloggen op het platform via de MYDIGIPASS.COM mobiele app op zijn smartphone of tablet door simpelweg een pincode in te geven. MYDIGIPASS.COM zal in de achtergrond een eenmalig wachtwoord genereren op basis van de gebruikersnaam en de unieke pincode die de gebruiker zelf ingaf. Consumenten kunnen zich nu al aanmelden op MYDIGIPASS.COM vanaf hun laptop, PC of tablet door het scannen van een QR-code met de DIGIPASS for Mobile applicatie om op die manier snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot elke toepassing die zich op het platform bevindt.

VASCO zal zijn jarenlange expertise in transactiebeveiliging, document signing en time stamping aanwenden om het aanbod in de nabije toekomst nog verder uit te breiden, zo meldt de leverancier.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!